Βαθμολογία

Γρήγορο sex: Ωφελεί ή κάνει κακό;

Ο σημερινός τρόπος ζωής έχει επηρεάσει αποδεδειγμένα πλέον και το σεξ, καθώς, εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων, οι ερωτικές επαφές όχι μόνο έχουν περιοριστεί, αλλά τείνουν να είναι και «εξπρές». Κατά πόσο, όμως, το γρήγορο σεξ ωφελεί την υγεία;

Οι απόψεις των επιστημόνων φαίνεται πως διίστανται, καθώς από τη μία πλευρά τάσσονται οι ένθερμοι υποστηρικτές του, ενώ από την άλλη υποστηρίζουν ότι, όταν το γρήγορο σεξ γίνεται τρόπος ζωής, βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία.

Τι λένε οι μελέτες

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Sexual Health Network» έδειξε ότι, όταν το σεξ γίνεται ύστερα από μια κουραστική ημέρα, έχοντας διάρκεια μόλις πέντε λεπτών, προκαλεί στους μεν άνδρες προβλήματα στύσης, πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση, ενώ στις γυναίκες έλλειψη ερωτικής επιθυμίας και οργασμού.

Αλλά από την άλλη, οι «υποστηρικτές» του γρήγορου σεξ, σε μελέτη που δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «Canadian Journal of Human Sexuality», τεκμηρίωσαν ότι, ακόμη κι αν κρατάει λίγο, μπορεί να μειώσει δραστικά τα επίπεδα του στρες, μετά από μία πιεστική ημέρα.

Πηγή: onmed.gr