Βαθμολογία

Καταλήψεις στα δημαρχεία την Τρίτη

Απάντηση με καταλήψεις δημαρχείων την Τρίτη δίνουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00. Την ίδια ώρα διευρύνεται το ρήγμα στην κυβέρνηση, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητεί προκαταρκτικής έρευνας για τους αντάρτες δημάρχους.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους δημάρχους που φέρονται να αρνούνται τον έλεγχο δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας -για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου- ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Μαζί με τις καταλήψεις, παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Καταπέλτης κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η ανακοίνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι επιστρέφουν μπούμερανγκ στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα επικοινωνιακά παιχνίδια, οι ύπουλες μεθοδεύσεις και η εμμονή του να εξαργυρώσει τις επιταγές της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της «συγκριτικής αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ