Βαθμολογία

«Ανάσα» για τον ΟΦΗ

Δεκτό έγινε το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ για παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδοθεί απόφαση για υπαγωγή στο άρθρο 99. «Ανάσα» στο σύλλογο, που δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών. 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η συζήτηση για το αίτημα υπαγωγής της ΠΑΕ ΟΦΗ στο άρθρο 99. Η έκδοση της απόφασης, που θα κρίνει αν το δυσβάσταχτο χρέος της «εταιρείας» θα μειωθεί σημαντικά, είναι άγνωστο πότε αναμένεται, ωστόσο τα ευχάριστα για την ομάδα του Ηρακλείου είναι πως έγινε δεκτό το αίτημα για παράταση της προσωρινής διαταγής. Έτσι αποφεύγεται μέχρι την έκδοση απόφασης ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, ενώ οι Κρητικοί περιμένουν από την ΕΠΟ την άρση της απόφασης για ανάκληση της άδειας συμμετοχής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως Η ΠΑΕ, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης, δεν συμπεριέλαβε στην αίτηση υπαγωγής τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για το «κούρεμα» των οφειλών τους. Ο ΟΦΗ πέρα από τον πρόεδρό του εκπροσωπήθηκε από τους οι δικηγόρους Aλέξη Μαυροκουκουλάκη και Βασίλη Κατσίκη, ενώ το «παρών» από πλευρά της ΠΑΕ έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Μανουσάκης και οι Κώστας Τουγλής και Παναγιώτης Σπυριδάκης. 

Στη διαδικασία έδωσαν το «παρών» ο δικηγόρος των Ταυλαρίδη και Γεωργίου, καθώς κι ένας ακόμη νομικός εκπροσωπώντας άλλους έντεκα πρώην παίκτης της ομάδας, με στόχο να προσβάλουν την απόφαση. Επίσης υπάλληλοι της εκπροσωπήθηκαν μέσω δικηγόρου και έκαναν παρέμβαση υπέρ της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99. 

«Έχει γίνει μείωση εξόδων πάνω απο 55% ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρώ. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται τι ο ΟΦΗ τα τελευταία δυο χρόνια οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Εμείς ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μανώλης Βασιλάκης, απευθυνόμενος προς την έδρα.