Βαθμολογία

Ποιοι είναι οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί

Μαθηματικός γνωστού ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας, με έντονη συνδικαλιστική δράση, πριν από έξι μήνες συλλαμβάνεται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Απομακρύνεται από το σχολείο, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, επανήλθε ως... αξιολογητής βιβλίων στο αρμόδιο υπουργείο, και απολύθηκε πριν από περίπου 10 μέρες, από τον αρμόδιο υπουργό, όταν έγινε αντιληπτό το παρελθόν του.Πρόκειται για μία από τις επτά περιπτώσεις που ο κ. Λοβέρδος σε σκληρό ύφος, τόσο στη Βουλή όσο και σε δηλώσεις του, τόνισε ότι θα βγουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. «Να πάνε οπουδήποτε, στη δικαιοσύνη με τους δικηγόρους τους για να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, στον Παπά της Ρώμης, αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι», δήλωσε.

Τέσσερις εκπαιδευτικοί έχουν συλληφθεί στην Αττική και τρεις στην επαρχία, τα τελευταία πέντε χρόνια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Αυτά τα ονόματα ζητούσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος από τον διοικητή της αρμόδιας υπηρεσίας κ. Μανώλη Σφακιανάκη, με αφορμή την σκανδαλώδη επιστροφή του κατηγορούμενου εκπαιδευτικού, όπως και άλλων που έχουν επανέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, με τις υποθέσεις τους να εκκρεμοδικούν. Οι περισσότεροι από αυτούς τέθηκαν σε αργία, ωστόσο μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επανήλθαν στις... τάξεις, καθώς οι υποθέσεις τους αναμένεται να καθυστερήσουν έως και 8 χρόνια έως ότου τελεσιδικήσουν.

Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς φαίνεται πως έχουν επικαλεστεί ερευνητικούς λόγους για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ή τουλάχιστον αυτή είναι η υπερασπιστική τους γραμμή. Χθες, ο ταξίαρχος κ. Μανώλης Σφακιανάκης έστειλε και τις επτά υποθέσεις εκπαιδευτικών στην Εισαγγελέα κ. Παναγιώτα Φάκου, η οποία έστειλε τα ονόματα των τεσσάρων εκπαιδευτικών που είχαν συλληφθεί στην Αττική, στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, για «δική του χρήση».

Ενδεικτικές περιπτώσεις, ήταν η σύλληψη 53χρονου δάσκαλου σε δημοτικό σχολείο στο Κιλκίς, τον Οκτώβριο του 2012. Μαζί του συνελήφθη και ο 25χρονος γιος του, που πιθανόν είχε χρησιμοποιήσει τη σύνδεση διαδικτύου, η οποία ήταν στο όνομα του πατέρα του, για να κατεβάσει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός «πήρε επάνω του» την κατοχή του αηδιαστικού υλικού. Την ίδια χρονιά, στο Ρέθυμνο, συνελήφθη 45χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος έμενε σε ξενοδοχείο και ντυμένος με... γυναικεία ρούχα, προκαλούσε δύο 20χρονους που έμεναν σε απέναντι κτίριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν συσκευές δεδομένων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το 2009, ανάμεσα στους 55 συλληφθέντες, μεγάλης διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης ήταν ένας καθηγητής σε γυμνάσιο της Γλυφάδας και ένας 40χρονος επίκουρος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο επίκουρος καθηγητής είχε αρνηθεί την κατοχή τέτοιου υλικού, ωστόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του είχαν βρεθεί 5.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Σε άλλη περίπτωση, γυναίκα εκπαιδευτικός στα Χανιά, είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση και βιασμό κατ' εξακολούθηση ενός 13χρονου μαθητή της. Το παιδί εμφανιζόταν διαρκώς «εξουθενωμένο» και με κακές σχολικές επιδόσεις. Οι γονείς του απευθύνθηκαν σε γιατρούς, οι οποίοι διέγνωσαν το «πρόβλημα». Ακολούθησε η παρακολούθηση του μαθητή και η αποκάλυψη των ενεργειών της δασκάλας του, που τον είχε προσεγγίσει μέσω Facebook. Στην κατοχή της είχε βρεθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον, τι θα ειπωθεί σχετικά, στη σημερινή παρουσίαση στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον αρμόδιο υπουργό, παρουσία και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, όπου θα τεθεί σε πρώτη εφαρμογή από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το διαδραστικό πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Πηγή: TOC