Βαθμολογία

Κατσουράνης: «Θα πετύχει ο Σάντος στην Πορτογαλία»

Σίγουρος ότι ο Φερνάντο Σάντος θα πετύχει στην εθνική Πορτογαλίας παρουσιάστηκε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας σε Μέσο της χώρας μετά την πρόσληψη του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας.

Μόνο θετικά λόγια είχε να πει ο Κώστας Κατσουράνης, όταν τον κάλεσαν από ιστοσελίδα της Πορτογαλίας να καταθέσει την άποψή του για την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα της χώρας. 

Ο διεθνής χαφ τόνισε ότι ο έμπειρος προπονητής αποτελεί πραγματικά πολύ καλή επιλογή για τους Ίβηρες και σκιαγράφησε το προφίλ του, αναφέροντας όλα τα καλά στοιχεία που πέρασε και στην εθνική Ελλάδας. 

«Είναι αρκετά έμπειρος προπονητής και είναι φυσιολογική η επιλογή του. Προπονητής σαν εκείνο έχουν ως στόχο το καλύτερο και ψάχνουν νέες προκλήσεις στην καριέρα τους», ανέφερε αρχικά ο μέχρι πρότινος αρχηγός της «γαλανόλευκης» και πρόσθεσε: «Είναι ένας καλός προπονητής και οι παίκτες τον αγαπούν. Είναι πραγματικά καλός προπονητής και είναι μία καλή επιλογή». 

Από εκεί και πέρα, ο Κατσουράνης στάθηκε στην παρουσία του Πορτογάλου στον ελληνικό πάγκο: «Όλοι οι παίκτες ήταν πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Ήταν εξαιρετική για την Ελλάδα η επιλογή του Φερνάντο Σάντος και καταφέραμε να περάσουμε στα νοκ-άουτ ματς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012 και πρόσφατα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας». 

Όσον αφορά τα θετικά του στοιχεία, ο Έλληνας άσος υποστήριξε: «Είναι σοφός ως άτομα και γνωρίζει πολύ καλά την νοοτροπία των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών. Νομίζω ότι θα πετύχει με την εθνική ομάδα, η οποία έχει πολλούς καλούς παίκτες. Εκεί που είναι κορυφαίος είναι στην ανάλυση του αγώνα. Διαβάζει πάντα το παιχνίδι πολύ καλά και ξέρει πώς να χειριστεί την ομάδα από τον πάγκο, σύμφωνα με ό,τι το παιχνίδι ζητά». 

Καταλήγοντας, ο «Κατσούρ» μίλησε και για την τιμωρία που του έχει επιβληθεί από την FIFA: «Η τιμωρία που του επιβλήθηκε δεν είναι φυσιολογική. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν πρέπει να μιλάει πολύ με τους παίκτες. Δεν μπορεί να είναι φίλος των παικτών ο προπονητής. Νομίζω ότι η στάση του απέναντι στους παίκτες είναι η σωστή και με μέτρο».