Βαθμολογία

Απόλυτο για την Χάλκη με οδηγό τον Ρέψη

Ασταμάτητος μοιάζει ο Ηρακλής Χάλκης, ο οποίος πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην Α' ΕΠΣ Λάρισας. Θύμα του αυτή την φορά ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας του οποίου και επικράτησε εύκολα εντός έδρας με 4-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Αμπελωνιακό και Δόξα Βλαχογιαννίου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χρήστος Ρέψης, που πέτυχε δύο γκολ.

Η ομάδα του Νίκου Ανδρέου ήταν επιβλητική από το 1ο λεπτό του αγώνα και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ της 2-0. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε για τους γηπεδούχους στο 8', όταν ο Κοτάκος σέντραρε από δεξιά για τον Παπαδημητρίου, όμως ο επιθετικός του Ηρακλή αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Φιλοκτήτης έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί και να παγώσει το γήπεδο της Χάλκης, ωστόσο ο Γκόλαντας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαβίλα σε τετ-α-τετ.

Ο Ηρακλής Χάλκης άνοιξε το σκορ στο 10'. Ο Κοτάκος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να γράψει το 1-0.

Η ομάδα της Χάλκης έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 16'. Έπειτα από σέντρα του Βογιαζή Ι., ο Γούπος αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Νέα καλή στιγμή για τους "μπλε" στο 25', όταν ο Ρέψης με ατομική προσπάθεια απέφυγε δύο φορές τον Καρβούνη, αλλά άνοιξε πολύ το κοντρόλ δίνοντας την ευκαιρία στον Καρυώτη να βγει και να μαζέψει.

Το δεύτερο τέρμα για τον Ηρακλή ήρθε τελικά στο 38'. Ο Παπαδημητρίου έστρωσε την μπάλα για τον Ρέψη στο ύψος της περιοχής και ο δεύτερος με έναν κεραυνό νίκησε τον γκολκίπερ της Μελιβοίας για το 2-0.

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Φιλοκτήτης είχε μια καλή ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Λιάκου εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαβίλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το τρίτο γκολ του Ηρακλή Χάλκης. Ο Κοτάκος στο 49' δημιούργησε ένα ακόμη γκολ για την ομάδα του, αφού σέρβιρε από δεξιά για τον Νίκο Κουσιώρα, ο οποίος με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 54' η ομάδα της Μελιβοίας απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Γεωργούλα, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το 4-0 έγινε στο 56' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χρήστου Ρέψη. Ο χαρισματικός επιθετικός απέφυγε δύο αμυντικούς και σούταρε από το ύψος της περιοχής, πετυχαίνοντας έτσι το 4ο τέρμα της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ηρακλής κατέβασε ταχύτητα και προσπαθούσε απλά να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ. Το γεγονός αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι που απείλησαν στο 58'. Ο Γεωργούλας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Χαβίλας έδιωξε αρχικά με γροθιές, ο Κατσιάνος προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, όμως ο κίπερ της Χάλκης την μπλόκαρε τελειώνοντας την φάση.

Το μόνο που κατάφερε τελικά ο Φιλοκτήτης ήταν να μειώσει στο 75ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ του Γεωργούλα. Ο βιρτουόζος μέσος με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Χαβίλα, για να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Πλέον, ο Ηρακλής Χάλκης στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μαχητή Τερψιθέας, ενώ ο Φιλοκτήτης υποδέχεται στην Μελιβοία τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ, με την ελπίδα να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο για την φετινή χρονιά.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής Χάλκης (Νίκος Ανδρέου): Χαβίλας, Βογιατζής Ι. (81' Σταμάτης), Γουργιώτης, Τσίρκας, Αλμυρούλης, Κουσιώρας Ν., Ρέψης, Βογιατζής Χ., Κοτάκος (57' Πρίφτη), Παπαδημητρίου (85' Θυμάκης), Γούπος.

Φιλοκτήτης Μελιβοίας (Αποστόλης Έξαρχος): Καρυώτης, Λιάκος, Καρβούνης, Πλατσάς (73' Πασιάς Δ.), Κατσιάνος, Παπαηλίας, Πασιάς Π. (56' Γκουντάρας Η.), Γκιουρσάνης (83' Γκουντάρας Ν.), Γκόλαντας, Γεωργούλας, Ντούμος.

Διαιτητές: Τσακνάκης Π., Δήμου Γ., Δεληγιάννη Α.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης