Βαθμολογία

ΠΑΟΚ: Τα στατιστικά με Παναιτωλικό

Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» παρουσιάζουν ενδιαφέρονται στοιχεία ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τους Αγρινιώτες

Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League πέφτει το απόγευμα της Δευτέρας (22/9) με την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» με αφορμή το προσεχές ματς, ως είθισται, παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από παλαιότερα ματς μεταξύ των δυο ομάδων.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Το paokfc.gr όπως πριν από κάθε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση του Δικεφάλου. Διαβάστε τα facts & figures για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

6 νίκες στις οκτώ αναμετρήσεις του με τον Παναιτωλικό εντός και εκτός έδρας έχει ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του ήττα από την ομάδα του Αγρινίου στο περσινό πρωτάθλημα. Μέχρι τα δύο τελευταία ταξίδια του στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ είχε το απόλυτο και μάλιστα το 6-0-0 είχε συνοδευτεί με γκολ 15-3.

3 ήττες στις τρεις τελευταίες σεζόν είχε ο ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η τελευταία ήταν από τον Παναιτωλικό. Ο κύκλος έκλεισε με τη νίκη με 4-0 επί του Πλατανιά στα Χανιά αυτή τη σεζόν. Πριν το περσινό 2-0 στο Αγρίνιο είχε προηγηθεί η ήττα από τον Ατρόμητο με 1-0 την σεζόν 2012-13 και από τον Εργοτέλη με 2-1 το 2011-12.

1 αγώνα έδωσε Δευτέρα ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, ήταν στις 2 Δεκεμβρίου 2013 στα Γιάννινα, όπου επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ χάρη στα γκολ των Λούκας και Λάζαρ. Την σεζόν 2012-13 είχε αγωνιστεί πάλι Δευτέρα στα Γιάννινα, όπου επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ με δύο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και ένα του Στέφανου Αθανασιάδη. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχε αγωνιστεί πάλι Δευτέρα στο Περιστέρι για την 2η αγωνιστική το πρωταθλήματος, όπου είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Ατρόμητο.

1 γκολ στα δύο ματς που έχει αντιμετωπίσει ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό έχει ο Άγγελος Αναστασίαδης. Την σεζόν 1975-76 σκόραρε στο 4-1 του Δικεφάλου μέσα στην Τούμπα με σουτ και έγραψε το τελικό 4-1. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων είχε γίνει εκείνη της σεζόν στο Αγρίνιο και ο τωρινός προπονητής του ΠΑΟΚ είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Παρίδη.

2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό έχει ο Άγγελος Αναστασιάδης τα τελευταία χρόνια ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πλατανιά. Την σεζόν 2011-12 επικράτησε της ομάδας του Αγρινίου με 1-0 εντός έδρας, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ως προπονητής του Πλατανιά στις 6 Απριλίου 2014 μέσα στα Χανιά.

5 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία του τέσσερα ματς με τον Παναιτωλικό και κανείς από τους σκόρερ δεν αγωνίζεται πλέον στην ομάδα. Οι Λούκας, Τσιρίλο, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου και Γκονζάλβες είναι οι σκόρερ σε αυτά τα ματς».