Βαθμολογία

To «χρηματιστήριο» ακινήτων στην Αμφίπολη

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει τα ευρήματα των ανασκαφών στην Αμφίπολη μεταφράζεται ως μεγάλη υπόσχεση ανάπτυξης για τους κατοίκους της περιοχής και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες επαφές για αξιοποίηση της αγροτικής γης έχουν αρχίσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» ήδη στην περιοχή έχουν καταφθάσει μεσίτες και... αετονύχηδες οι οποίοι προσπαθούν να είναι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευτούν την μεγάλη αξία που αναμένεται να πάρει η αγροτική γη στην περιοχή.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσολακκιάς, Αθανάσιος Ζουρνατζής, αναφέρει «Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα», αλλά ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος επισημαίνει «Υπάρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα και χωράφια. Ομως κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα κάνει κίνηση χωρίς τα τελικά δεδομένα των ανασκαφών, αν δεν ξέρει τι θα απαλλοτριωθεί στην περιοχή.

Στην παρούσα φάση οι ιδιοκτήτες γης εμφανίζονται επιφυλακτική στο να πουλήσουν, καθώς, εκτιμούν ότι τα κτήματά τους θα απαλλοτριωθούν. Αλλοι, πάντως, θεωρούν ότι οι τιμές των 250 έως και 500 ευρώ το στρέμμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα είναι αρκετά χαμηλές και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για πωλήσεις έως και 5.000 ευρώ το στρέμμα.

Κάποιοι μάλιστα στο χωριό ανέφεραν ότι ότι ένας αμυγδαλεώνας-φιλέτο με φόντο το λόφο Καστά ήδη πωλείται προς 5.000 ευρώ το στρέμμα, όταν η αντικειμενική αξία του και οι μέχρι τώρα πωλήσεις δεν θα ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr