Βαθμολογία

Τρόφιμα που πρέπει να τρώμε συχνά

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ανάγκη για πιο υγιεινές τροφές μόνο όταν επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι τους οποίους θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας για να αλλάξουμε τη διατροφή μας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Health Psychology συμπεραίνει ότι οι ενήλικες που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά νιώθουν πιο χαρούμενοι, δημιουργικοί και έχουν πιο θετική αντίληψη.

Οι πέντε βασικοί λόγοι είναι

1. Καλύτερη διάθεση: Στην έρευνα περίπου 300 ενήλικες έδειξαν σημάδια καλύτερης διάθεσης έπειτα από αλλαγή στην διατροφή τους. Μια άλλη έρευνα που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 80.000 ενηλίκων επιβεβαιώνει ότι τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά οι άνθρωποι αυτοί άρχισαν να αισθάνονται περισσότερο χαρούμενοι.

2. Πιο ήρεμος και καλύτερος ύπνος: Οι βελτιώσεις στον ύπνο συνδέονται σε αρκετές μελέτες με την αλλαγή διατροφής. Σύμφωνα με ένα παράδειγμα από την Ταϊβάν άνδρες και γυναίκες που είχαν προβλήματα ύπνο, τρώγοντας δύο ακτινίδια μια ώρα πριν πάνε στο κρεβάτι αποκοιμήθηκαν πολύ πιο γρήγορα απ 'ότι στο παρελθόν.

3. Καλύτερη γυμναστική: Η πιο υγιεινή διατροφή ενδυναμώνει τους μύες, επιταχύνει την ανάρρωση και βελτιώνει την αντοχή.

4. Λαμπερό δέρμα: Η σωστή-υγιεινή διατροφή έχει ευεργετικές συνέπειες και στο δέρμα, καθώς, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά παρουσιάζονται πιο λαμπεροί και όμορφοι. Κοινώς: Είστε ότι τρώτε .

5. Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία: Ενα κλασσικό παράδειγμα είναι η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, αλλά και ψάρια, όσπρια και παρθένο ελαιόλαδο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι εκείνοι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία και συγγενικές ασθένειες.