Βαθμολογία

Θεοδωράκης: Ζητά νέο «κοινωνικό συμβόλαιο»

Σε ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης «που θα εμπνεύσει την κοινωνία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο», καλεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, μέσα από την ημερίδα-σταθμό για το Ποτάμι που διεξάγεται σήμερα στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο που πρέπει να γίνει το νέο μας «Κοινωνικό Συμβόλαιο», ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει ότι «μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν για το μέλλον καθώς «τέλειωσαν οι εποχές των διαπιστώσεων και της μεμψιμοιρίας και ήρθε η εποχή της δημιουργικής αισιοδοξίας, του σχεδίου, του δυναμισμού, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να βοηθήσουν ούτε τα παλιά ούτε τα νέα κόμματα, «γιατί η κατάρρευση του παλιού μεταπολιτευτικού συστήματος επιβάλει να είμαστε έτοιμοι για λύσεις διακυβέρνησης, ακούγοντας «όλους αυτούς που προσφέρουν στον τόπο με τις ιδέες τους και τις πράξεις τους».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο επικεφαλής του Ποταμιού κρατά αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «βαδίζει στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, όταν διεκδικούσαν εξουσία».

«Όταν έχεις τέτοια μυαλά, φοβάμαι ότι ούτε ο Πάπας μπορεί να σε σώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις πολιτικές αντιφάσεις της Κουμουνδούρου, ενώ μιλώντας για τον επικεφαλής του κόμματος σημειώνει ότι οι ομιλίες όλων των αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ίδιες, αφού λένε ότι θα μοιράσουν λεφτά που θα πάρουν από τη φοροδιαφυγή και θα αυξήσουν τις συντάξεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο κ. Θεοδωράκης παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις «21 κυβερνητικές προτεραιότητες του Ποταμιού». Θα προηγηθεί μαραθώνια συζήτηση με τη συμμετοχή 60 προσώπων, ανάμεσα τους βουλευτές, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της τέχνης, ακτιβιστές, επιχειρηματίες, υπό τον τίτλο «Όχι συνθήματα -Λύσεις».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ