Βαθμολογία

Eρευνα για τα περί «ασυλίας» επωνύμων

Τη διενέργεια έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή περί ασυλίας επωνύμων διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, είχε αναφερθεί στα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων, που απαλλάσσονται με βουλεύματα αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη ζητεί από τον συνάδελφό της αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα να διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.

Πηγή: dikaiologitika.gr