Βαθμολογία

Η «Ηλέκτρα» στο αρχαίο θέατρο Λάρισας

Ο λόγος του αρχαίου δράματος θα ακουστεί και πάλι στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, μετά από 2.500 χρόνια, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τρία χορικά από την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, που ανέβασε το 1988 το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Την παράσταση σκηνοθέτησε και χορογράφησε ο Κώστας Τσιάνος, σε μετάφραση Χρήστου Σαμουηλίδη, σκηνικά και κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, μουσική του Νίκου Ξυδάκη και με την Λυδία Κονιόρδου στον ομώνυμο ρόλο.

Η «Ηλέκτρα» γνώρισε θριαμβευτική επιτυχία. Παίχτηκε τρία καλοκαίρια σε όλη την Ελλάδα και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ενώ παρουσιάστηκε δυο φορές στο κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου. Αν και πέρασαν 27 χρόνια, η άποψη της παράστασης, μέχρι σήμερα, θεωρείται σταθμός στην προσέγγιση του αρχαίου δράματος.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και της τιμητικής εκδήλωσης για τον αρχαιολόγο, Αθανάσιο Τζαφάλια, θα παρουσιαστούν τα τρία χορικά της «Ηλέκτρας» με την ίδια χορογραφία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά από επιθυμία του Κώστα Τσιάνου τα χορικά θα ερμηνευτούν από 24 κοπέλες του «Λυκείου Ελληνίδων» Λάρισας.

Θα τραγουδήσουν 14 μέλη της γυναικείας χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (διδασκαλία, Δημήτρη Καρβούνη), ενώ 12 τυμπανιστές του Γιάννη Μακρυγιάννη θα συνοδεύουν την παράσταση.

Όλες οι κοπέλες θα φορούν τα μουσειακά πλέον κοστούμια που σχεδίασαν, ο Γιώργος Ζιάκας για την «Ηλέκτρα» και την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» και η Ιωάννα Παπαντωνίου για τις «Χοηφόρες».

Πηγή: thessalianews.gr