Βαθμολογία

Κέρδισε 8.700 δελτία σε ένα χρόνο!

Είναι το πρόσωπο της χρονιάς, η προσωποποίηση της απόλυτης τύχης. Μέσα στο 2013 κέρδισε 8.700 δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Ολα βέβαια είχαν κερδίσει κάτω των 100 ευρώ, αλλά συνολικά το κέρδος του ήταν κοντά στις 800.000 ευρώ.

Ο απόλυτος υπερτυχερός βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ αλλά και της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, όπως και άλλοι 385 φορολογούμενοι που θεώρησαν ότι με το κλασικό κόλπο των κερδισμένων δελτίων θα μπορούσαν να ξεπλύνουν χρήμα.

Χρόνια ολόκληρα εκατοντάδες επιτήδειοι σε συνεργασία με κάποιους ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ αγοράζουν από τα πρακτορεία τα κερδισμένα δελτία αξίας κάτω των 100 ευρώ. Στη συνέχεια πηγαίνουν στον ΟΠΑΠ και εκδίδουν βεβαιώσεις κερδών προκειμένου να καλύψουν το πόθεν έσχες τους έναντι των φορολογικών Αρχών.

Τα δελτία μπορεί να έχουν παιχτεί την ίδια ώρα, σε ορισμένες περιπτώσεις ένα στην Κοζάνη, ένα στη Λαμία και ένα στην Κρήτη. Μέχρι τώρα κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να κάνει έλεγχο. Οι βεβαιώσεις χορηγούνταν με τη σέσουλα και μόνο κατά τύχη κάποιοι έπεφταν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Χθες, για πρώτη φορά, η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων έπειτα από πολύμηνη έρευνα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ανακοίνωσε τα πρώτα συγκεντρωτικά ευρήματα τα οποία διαβιβάστηκαν στην Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος και το ΣΔΟΕ και όπως τονίζουν πηγές της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ η διαφάνεια είναι κύριο μέλημα.

Πηγή: thessalianews.gr