Βαθμολογία

H κριτική των παικτών στο χθεσινό φιλικό

Το athleticlarissa.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών της ΑΕΛ στο χθεσινό ισόπαλο φιλικό με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Αθανασόπουλος: Σταθερότατος ο γκολκίπερ των βυσσινί στο χθεσινό παιχνίδι. Έκανε τουλάχιστον τρεις πολύ σημαντικές επεμβάσεις σε τρεις δύσκολες φάσεις, ενώ έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ματς πρωταθλήματος σε περίπτωση που του ζητηθεί, αφού με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται αλλαγή του Αποστολίδη.

Καρανίκας: Βοήθησε πολύ επιθετικά και πίεζε ψηλά, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει σε καμία περίπτωση ο Μουλόπουλος. Επιπλέον, ήταν πολύ καλός και αμυντικά. Σίγουρα αξίζει τις ευκαιρίες του...

Σαρακατσάνος: Καλό παιχνίδι από τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό της ΑΕΛ. Έκανε δύο πολύ καθοριστικά τάκλιν στις επιθέσεις της ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεληζήσης: Πολύ καλές τοποθετήσεις είχε και ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης. Πιο αποφασιστικός από τον Μελισσά, καθάριζε τις φάσεις μπροστά από την εστία της ομάδας του.

Κουρτεσιώτης: Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειχνε πολύ αγχωμένος από τις κινήσεις του, χωρίς ωστόσο να κάνει λάθη. Σωστές μεταβιβάσεις, γρήγορες επιστροφές, ενώ βοήθησε και επιθετικά από την αριστερή πτέρυγα, κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη από τον Κοντοδήμο, που αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Νεμπεγλέρας: Σταθερή αξία ο αρχηγός των βυσσινί. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοση του, αλλά είναι πάντα εκεί που πρέπει "καταπίνοντας" πολλά χιλιόμετρα.

Τζούνιορ: Στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ ήταν απογοητευτικός. Απέναντι στην ΑΕΚ εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένος και χωρίς άγχος. Απέφυγε τα λάθη στον χώρο του κέντρου, ενώ απείλησε και με ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, υποχρεώνοντας τον Βούρα να διώξει σε κόρνερ.

Μάιντζ: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Προσπαθούσε να πιέσει από δεξιά όταν δεν είχε την μπάλα, έφαγε αρκετό ξύλο όταν την είχε, αλλά γενικά κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Βερντού:  Το πανέμορφο γκολ που πέτυχε από μόνο του μαρτυρά ότι αξίζει τις ευκαιρίες του. Έχει καλά τελειώματα και το έδειξε και χθες.

Περίκο: Ότι και να πεις είναι λίγο γι' αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Καταπληκτικός με την μπάλα στα πόδια, έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Βερδού και γενικά ήταν για άλλο ένα παιχνίδι ο MVP της ΑΕΛ. Αν όχι η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού, σίγουρα η πιο επιτυχημένη μεταγραφή ξένου μέχρι τώρα. Περιμένουμε να δούμε και τον Ντερνίς.

Τσιλιγκίρης: Έκανε το λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά είχε καλή παρουσιά στο ματς. Δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς των κιτρινόμαυρων από αριστερά, ενώ βοηθούσε και αμυντικά όποτε χρειαζόταν.

*Τσεμπερίδης, Δεινόπαππας, Μπιλά, Πινδώνης και Γκούρτσας είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής και δεν μπορούν να κριθούν.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης