Βαθμολογία

Άλλα 23 εκ. για τους παιδικούς σταθμούς

Βρήκε τελικά τη λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την κάλυψη πρόσθετων θέσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Όπως ανακοινώθηκε, θα απορροφηθούν και τα τελευταία 23 εκ ευρώ (από τα 200 εκ ευρώ) που παραμένουν αδιάθετα.

Έπειτα από συνεννόηση που έγινε μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη ενημέρωσαν την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. €, «με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Έτσι, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Πηγή: iefimerida.gr