Βαθμολογία

Ο Μήτρογλου ξεπέρασε τον Τζόρτζεβιτς

Ο Κώστας Μήτρογλου πήρε τ' όπλο του και άρχισε να πυροβολεί "κατά ριπάς". Ο "πιστολέρο" των φίλων του Ολυμπιακού, σκόραρε το τρίτο τέρμα της ομάδας του στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και έφτασε τα δέκα γκολ στο Champions League, με την πρωτιά πλέον να είναι δική του.

Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος επέστρεψε στο Λιμάνι για να βρει εκ νέου τον εαυτό, άνοιξε "λογαριασμό" και πλέον καλείται με συνέπεια να κάνει αυτό που ξέρει όσο κανένας άλλος επιθετικός στην χώρα μας, να σκοράρει.

Ο Μήτρογλου άφησε πίσω του στη σχετική λίστα το "τοτέμ" του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε εννέα τέρματα συνολικά και αν μη τι άλλο είναι ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ, έχοντας την ευκαιρία να διευρύνει την διαφορά και να μείνει στην ιστορία για χρόνια.

Μάλιστα, θέλει άλλα δυο γκολ για να φτάσει τον "Τζόλε" στα ευρωπαϊκά γκολ γενικά, αφού ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 15, με τον Μήτρογλου να μετράει ήδη 13 και να βάζει πλώρη για πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

Ο Έλληνας επιθετικός άνοιξε την "κάνουλα" κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, σε μια νίκη των "ερυθρολεύκων" με 2-1 στο Φάληρο την σεζόν 2009-10, μετά σκόραρε στο "Σαμπάν Νταλμά" με την Μπορντό για την φάση των "16" την ίδια αγωνιστική περίοδο και ακολούθησαν δυο γκολ με την Άρσεναλ, δυο με τη Μονπελιέ, το χατ-τρικ με την Άντερλεχτ και το τέρμα του απέναντι στην Ατλέτικο.

Μάλιστα, έχει εννέα γκολ στα 13 τελευταία παιχνίδια του στο Champions League και έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες γκολ ανά εμφάνιση, δείγμα της εξαιρετικής επαφής που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα, ειδικά σε ματς μεγάλης κρισιμότητας.