Βαθμολογία

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τη Σελίν

Η τελευταία κινητοποίηση της 8ης ΕΜΑΚ, για την 37χρονη Γαλλίδα υπήκοο και περιβαλλοντολόγο Celine Chaubaroux έγινε την Κυριακή στον Όλυμπο. Αυτή τη φορά για να μεταφερθεί ό,τι απέμεινε από την άτυχη Γαλλίδα, που τα ίχνη της χάθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 2010.

Κάποια μισοκατεστραμμένα προσωπικά αντικείμενα, δείχνουν ότι πρόκειται για την 37χρονη. Αυτό θα εξακριβωθεί απόλυτα, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος DNA των οστών.

Τη σορό της 37χρονης αντιλήφθηκε ορειβάτης που ειδοποίησε τις αρχές και κίνησαν για τον Όλυμπο κλιμάκιο της ορειβατικής ομάδας της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, πυροσβέστες από την Ελασσόνα και αστυνομικός από την Ελασσόνα.

Χρησιμοποιήθηκε και το ερπυστριοφόρο όχημα της υπηρεσίας, αλλά χρειάστηκε και πεζοπορία δυόμισι ωρών για να προσεγγισθεί το σημείο ανεύρεσης σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος του μυθικού βουνού. Στον χώρο βρέθηκαν οστά, ρούχα της περιβαλλοντολόγου και το σακίδιο με προσωπικά αντικείμενα, που οδηγούν στην ταυτότητά της. Η σορός παραδόθηκε από την ΕΜΑΚ στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, που θα φροντίσει και για τη συνέχεια των ενεργειών, που θα γίνουν.

Η τελευταία εμφάνιση της Céline Chaubaroux ήταν στις 6 Οκτωβρίου 2010 στην περιοχή Καρυάς Ολύμπου, ενώ ετοιμαζόταν να ανηφορίσει για τον Όλυμπο από τα μονοπάτια O2 και E4. Σχεδίαζε στη συνέχεια να συνεχίσει το ταξίδι της οδικώς μέχρι την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση- έκκληση τότε των γονέων της.

Έγιναν, το φθινόπωρο του 2010, δύο μεγάλες επιχειρήσεις ανεύρεσης της γυναίκας, με ελικόπτερο, αεροπλάνο κλπ, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν ευοδώθηκαν. Έγινε μία ακόμη επιχείρηση την άνοιξη του 2011, χωρίς πάλι αποτέλεσμα. Τις έρευνες παρακολούθησε εξ αρχής και το γαλλικό κράτος, μέσω του προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση του, από τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία (Ε. Ρ.)