Βαθμολογία

Βρέθηκε επενδυτής για τα Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ;

Mε καταιγιστικούς ρυθμούς τρέχουν τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των «Σ/Μ Λάρισα». Οι διαβουλεύσεις σε επιχειρηματικό επίπεδο, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, έχουν ενταθεί με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στο να αποφευχθεί η πτώχευση και η χρεοκοπία της εταιρίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα κιόλας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» πρόκειται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον εξαγοράς από επιχειρηματία της περιοχής. Το ενδιαφέρον, το οποίο θα κατατεθεί και γραπτώς στο δικαστήριο, κατά την αυριανή συζήτηση της αίτησης πτώχευσης σε βάρος της επιχείρησης, θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει την υπόθεση σε αναβολή και ταυτόχρονα θα δώσει τον αναγκαίο χρόνο στο νέο επιχειρηματία για διερεύνηση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Στο μεταξύ ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις στο κτιριακό δυναμικό της επιχείρησης, καθώς ιδιοκτήτες που μίσθωναν τα καταστήματά τους στα «Σ/Μ Λάρισα» φέρονται σήμερα με τη μεσολάβηση γνωστού επιχειρηματία, να μισθώνουν τα ακίνητα στον... Μαρινόπουλο! Ο αθηναϊκός όμιλος, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν χθες κατά τη συγκέντρωση των εργαζομένων της επιχείρησης στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, έχει προσεταιριστεί, μέσω του διαμεσολαβητή του, ιδιοκτήτες καταστημάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια «καλά» ακίνητα τα οποία θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του franchising. Όπως λέγεται εξασφάλισε δύο ακίνητα, στον Τύρναβο και την Ελασσόνα, τα οποία πρόκειται να λειτουργήσει στις αρχές Νοεμβρίου. Η κίνηση του Μαρινόπουλου παραμένει για την ώρα άγνωστο αν σχετίζεται με την υπόθεση εξαγοράς της επιχείρησης και αν κατ' επέκταση υπάρχει αναθέρμανση τους ενδιαφέροντος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ενώπιον αυτών των εξελίξεων, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε χθες στο ΕΚΛ, από την πρόεδρο των Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας κ. Αγγελικής Δασκαλάκη, «οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά ώστε να μην επιτρέψουν σε κανένα την αμφισβήτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων». Παράλληλα όπως αποφασίστηκε από αύριο και για τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι με τη συμπαράσταση του ΕΚΛ πρόκειται να προχωρήσουν σε παραστάσεις στη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΛ και στον Δήμο Λάρισας προκειμένου να πετύχουν ελάφρυνση των επιβαρύνσεων. Έχοντας 15 μήνες απλήρωτοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, όπως ειπώθηκε, στις υποχρεώσεις τους...

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ)