Βαθμολογία

Δεν το βάζει κάτω ο Φαν Μπάστεν!

Έστω κι αν δεν θα είναι πρώτος προπονητής, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν συνεχίζει στους πάγκους! Ο Ολλανδός τεχνικός –που ταλαιπωρείται από καρδιακά προβλήματα- παραμένει στο τεχνικό τιμ της Άλκμααρ. 

Επιστρέφει στους πάγκους ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ο θρύλος του ολλανδικού ποδοσφαίρου πάσχει από καρδιακά προβλήματα κι αναγκάστηκε να αφήσει το πόστο του ως τεχνικός της Άλκμααρ, ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε η παραμονή του στο τιμ του συλλόγου. 

Έστω και... υποβαθμισμένος, αφού στο εξής θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του πρώτου προπονητή της ομάδας, Άλεξ Παστούρ, μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο οργανισμός του 49χρονου και να... απελευθερώσει λίγο απ' το άγχος που είχε. 

«Παρατήρησα πως όλα αυτά τα χρόνια η δουλειά του πρώτου προπονητή μου δημιουργεί πολύ σωματική και πνευματική κούραση. Γι’ αυτό και ήθελα να ήμουν ειλικρινής τόσο απέναντι στον εαυτό μου, όσο και στην Άλκμααρ. Ήθελα να συνεχίσω να βρίσκομαι στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά όχι ως πρώτος κόουτς. Μετά από συζητήσεις που κάναμε, βρήκαμε την κατάλληλη λύση. Είμαι χαρούμενος με το νέο μου ρόλο ως βοηθός του Άλεξ», είπε σχετικά ο Φαν Μπάστεν, του οποίου το συμβόλαιο απ’ το νέο του πόστο θα ολοκληρωθεί το 2016.