Βαθμολογία

Πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και η αγωνία μεγαλώνει. Ο Ολυμπιακός προβάρει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και είναι έτοιμος για μια μεγάλη βραδιά στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" (21:45), την οποία περιμένουν με αγωνία οι οπαδοί του.

Το φαληρικό γήπεδο αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες πιένες και να αποτελέσει τον κατάλληλο σύμμαχο στην προσπάθεια των Πειραιωτών κόντρα σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, που ήρθε στην Ελλάδα με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης (Πρωταθλήτρια Ισπανίας και περσινή φιναλίστ του Champions League) έστειλε ένα... μήνυμα με τη νίκη της μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα και έτοιμη γι' αυτή την αναμέτρηση.

Ουδείς στο στρατόπεδο των "ροχιμπλάνκος" αντιμετωπίζει με αλαζονεία το ματς και ο "Τσόλο" Σιμεόνε έχει τους πάντες σε εγρήγορση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα απέναντι στον Πρωταθλητή Ελλάδας και ειδικά μέσα στην "καυτή" έδρα του.

Ο Ολυμπιακός, από τη δική του μεριά, είναι έτοιμος να καταθέσει κάθε ικμάδα των δυνάμεών του και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ξορκίζοντας την κατάρα των τελευταίων ετών, που τον θέλει να χάνει εντός έδρας στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πιθανό σχήμα του Ολυμπιακού

Αναφορικά με τα πλάνα του Μίτσελ, να πούμε κατ' αρχάς πως υπήρξε ένα μίνι απρόοπτο με το Λεάντρο Σαλίνο στην προπόνηση της Δευτέρας, καθώς ένιωσε ένα "τσίμπημα" στον δικέφαλο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διανυκτέρευσε στου Ρέντη. Όλα δείχνουν πως ο Βραζιλιάνος δεν θα βοηθήσει απόψε, με τον Ομάρ να μπαίνει στο αρχικό σχήμα και να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα και στην 4άδα της άμυνας -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουακού. Οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι στον χώρο του κέντρου, ο Τσόρι Ντομίνγκες πίσω από τον Μήτρογλου και στις πτέρυγες οι Αφελάι και Ντουρμάζ σε ένα 4-2-3-1. Οι Εντινγκά και Φουστέρ διεκδικούν επίσης θέση σε αυτό το σχήμα.

Αν πάει σε 4-4-2 με ρόμβο ο Μίτσελ, ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα, η 4άδα της άμυνας δεν θα αλλάξει, οι Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Ντομίνγκες θα είναι η 4άδα του κέντρου, με τους Αφελάι και Μήτρογλου στην επίθεση. Εδώ θέση διεκδικούν οι Ντουρμάζ και Μπενίτεζ σύμφωνα με τα πλάνα του Ισπανού προπονητή.

Αυτούς κατεβάζει ο Σιμεόνε

Όσο για τους φιλοξενούμενους, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Ο Μογιά θα είναι στο τέρμα, ο Χουανφράν δεξιά, οι Γκοντίν και Μιράντα στο κέντρο της άμυνας και αριστερά ο Σικέιρα. Οι Γκάμπι και Σουάρες μπροστά τους, στα ακρα οι Κόκε και Γκαρσία, με έναν εκ των Γκριεζμάν και Τουράν να διεκδικούν την θέση πίσω από τον Μάντζουκιτς, ο οποίος θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.