Βαθμολογία

Και το «κράξιμο» στον Μόγιες, δεν σταματά!

Μόνο καλές αναμνήσεις δεν έχει αφήσει στον Ρίο Φέρντιναντ η συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μόγιες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχε… βίαιες διαθέσεις για τον Σκωτσέζο τεχνικό. 

Τι και αν έχουν περάσει τόσοι μήνες από την απόλυση του Ντέιβιντ Μόγιες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας και νυν της ΚΠΡ, Ρίο Φέρντιναντ, έχει τις χειρότερες αναμνήσεις από τη σεζόν που συνεργάστηκε με τον Σκωτσέζο. 

Μάλιστα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μέσω δηλώσεων του άσκησε πολύ έντονη κριτική στις προπονητικές μεθόδους του Μόγιες. 

«Οι καινοτομίες που προσπάθησε να φέρει ο Μόγιες έφερναν μόνο αρνητικά αποτελέσματα και σύγχυση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο τρόπος που μας έλεγε να βγάζουμε την μπάλα στην επίθεση. Συχνά μας έλεγε να κάνουμε «γιόμες». Αρκετοί ποδοσφαιριστές πίστευαν πως εκείνη την περίοδο είχαν κάνει τις περισσότερες βαθιές μπαλιές στην καριέρα τους», τόνισε ο Άγγλος διεθνής. 

Και συνέχισε: « Συνήθως η τακτική μας βασιζόταν στις βαθιές μπαλιές. Κάθετες ή διαγώνιες. Ήταν ντροπιαστικό. Σε ένα ματς κόντρα στην Φούλαμ είχαμε κάνει 81 σέντρες. Σκεφτόμουν, γιατί το κάνουμε αυτό; Ο Άντι Κάρολ δεν παίζει για μας»! 

Επίσης, αποκάλυψε πως η προετοιμασία της ομάδας για τα παιχνίδια του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου έγινε σε ένα πάρκο, όπου δουλεύτηκαν οι στημένες φάσεις! 

Χαρακτηριστικά είπε: «Ήταν πραγματικά ερασιτεχνικό. Ας έστελνε στην Μπάγερν ένα e-mail ή ένα DVD με την προπόνηση μας»! 

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μεταξύ τους σχέση. Όταν δηλαδή, ο Σκωτσέζος του είπε δεν είχε αρκετό πάθος: «Μέσα μου ήθελα να ουρλιάξω και να τον αρπάξω»!