Βαθμολογία

Στο Τaxisnet τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ

Την Δευτέρα ξεκινάει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την καταβολή της πρώτης δόσης του ενιαίου φόρου ακινήτων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Αρκετοί φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν υπολογιστεί οι εκπτώσεις που δικαιούνται. Αυτές θα «περαστούν» στα τέλη Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως καταβάλουν την πρώτη δόση κανονικά.

Περιέχουν τις έξι δόσεις, με την πρώτη δόση να λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία στις 27 Φεβρουαρίου του 2015. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα εκκαθαριστικά αφορούν μόνο στους φορολογούμενους στους οποίους δεν θα γίνουν διορθώσεις. Από τις 22 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανέβουν τα νέα εκκαθαριστικά με τις μειώσεις και τις διορθώσεις των τιμών, για τα οικόπεδα που βρίσκονται στους 4.000 οικισμούς σ' όλη τη χώρα. Τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν τις έξι μηνιαίες δόσεις που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στις ακόλουθες ημερομηνίες: - 1η δόση έως τις 30/09 - 2η δόση έως την 31/10 - 3η δόση έως τις 28/11 - 4η δόση έως τις 31/12 2014 - 5η δόση έως την 30/01 του 2015 και - 6η και τελευταία δόση έως τις 27/02 του 2015

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εντοπίσετε το καινούργιο «δοσολόγιο»: Μέσα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και την εντολή «εκτύπωση ειδοποίησης πληρωμής φόρου» Μέσα από την προσωποποιημένη πληροφόρηση και την επιλογή «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης». Ειδικά αν επιλέξετε άμεσα έναν από τους δύο δρόμους, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ένας δρόμος θα δείχνει τον καινούργιο αριθμό των δόσεων και ο δεύτερος τον παλαιό.

Πηγή: dikaiologitika.gr