Βαθμολογία

Έναν βαθμό για τον Οικονόμο στην πρεμιέρα

Κόντρα στον Ρήγα Φεραίο σε ένα δυνατό παιχνίδι στην Τσαριτσάνη

Κατά την έναρξη του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ο Οικονόμος δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία στην έδρα του, αντιμετωπίζοντας το Ρήγα Φεραίο.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι «Πράσινοι» προσπάθησαν αρκετά και πίεσαν την αντίπαλη άμυνα με σκοπό να πετύχουν τέρμα, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος, βρήκαν όμως από τη μια σθεναρή αντίσταση από τους σκληροτράχηλους αντίπαλους παίχτες και από την άλλη δεν αναπτύσσονταν με ορθό τρόπο από το κέντρο και μπροστά, προσπαθώντας με στημένες μπαλιές και κάποιες πλαγιοκοπήσεις να πλασαριστούν επικίνδυνα στα καρέ της φιλοξενούμενης ομάδας. Το 0-0 κρίνεται δίκαιο σαν αποτέλεσμα με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι 2 αντίπαλοι.

Συνοδευόμενος από την κόρη του Χριστίνα έδωσε το παρόν στο εναρκτήριο παιχνίδι του Οικονόμου ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Τόλιος.

Οι μονομαχίες στο πρώτο μέρος υπήρξαν πολλές και δυνατές σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, σε μια προσπάθεια ισορροπημένη για αμφότερες τις πλευρές.

Η επανάληψη βρήκε τους παίχτες της Τσαριτσάνης με περισσότερο πείσμα και πάθος για το γκολ, φθάνοντας εκείνοι αρκετές φορές κοντά στην εστία του Κεφαλλά, την οποία όμως δεν μπόρεσαν σε καμιά περίπτωση να παραβιάσουν.

Περισσότεροι από 350 φίλαθλοι του Οικονόμου έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις κερκίδες του γηπέδου, ενθαρρύνοντας τους παίχτες του Κ. Κατσάρα να φθάσουν στο γκολ.

Πριν τη σέντρα οι ποδοσφαιριστές του Οικονόμου κατευθύνθηκαν στο σημείο που βρίσκεται η αφίσα του αδικοχαμένου Τσαριτσανιώτη ποδοσφαιριστή Γιώργου Μητσιμπόνα, εναποθέτοντας λίγα λουλούδια στη μνήμη του καθώς συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την ημέρα του δυστυχήματος (13 Σεπτεμβρίου 1997), φεύγοντας πρόσκαιρα ο Γιώργος από τη ζωή.

Σαν καλές στιγμές καταγράφονται για τους γηπεδούχους η φάση στο 3΄ με προβολή του Αγρόδημου, χωρίς να καταφέρει ο νεαρός μέσος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 24΄ όταν ο τερματοφύλακας Κεφαλάς απέκρουσε δύσκολα σε απευθείας χτύπημα κόρνερ του Καραγιάννη, στο 34΄ προσπάθεια με το στήθος του Μπλατσέρη, μπλοκάροντας σταθερά τη μπάλα ο αντίπαλος τερματοφύλακας, στο 48΄ με ψιλοκρεμαστό σουτ ο Καραγιάννης έξω από την περιοχή του Ρήγα Φεραίου προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεγελάσει τον Κεφαλά και στο 50΄ ο Μπλατσέρης σε μια νέα προσπάθεια με συρτό πλασέ από καλή θέση, που αστόχησε.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Τσίπι στο 6΄, εκτελώντας αυτός μακρινό φάουλ που κατέληξε λίγο άουτ, στο 35΄ δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή της Τσαριτσάνης κατά την οποία ο Κρεβατάς δεν κατάφερε με συρτό δυνατό σουτ να σκοράρει, όπως και στο 45+3΄ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Χατζηαθανασίου το οποίο και αυτό δημιούργησε νέα σύγχυση στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων. Επίσης στο 84΄ ο Σπάθης απείλησε να σκοράρει με απευθείας χτύπημα φάουλ.

Στο 19΄ υπήρξε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα της Τσαριτσάνης Νούσια, τον οποίο αντικατέστησε ο νεαρός Αράπογλου και στο 90+3΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουλτσιάκης, που μπήκε σαν αλλαγή για την ομάδα της Τσαριτσάνης στο 46΄.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Νούσιας (19΄ λ.τ. Αράπογλου), Γκαμπέτας (46΄ Κουλτσιάκης), Καραγιάννης, Κολιός, Κουμπούρας, Μπαλής, Μπλατσέρι (65΄ Παπαϊωάννου), Αγρόδημος, Καλφούτζος, Χάμος, Καραγκούνης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Ναουμίδης, Σπάθης, Γούτσος, Αλεξίου, Χατζής, Ζενούνι (71΄ Μιχολίτσης), Κεμάλι (60΄ Ζατσάϊ), Τσίπι (66΄ Μαλάκος), Κρεββατάς.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ. Τάσης, Κόλιας και Ράπτη (Ηπείρου). Ο διαιτητής ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων βγάζοντας την πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα σε παίχτη του Ρήγα Φεραίου στο 53΄. Επίσης έδειξε περισσότερη του δέοντος ανοχή στο παιχνίδι με καθυστερήσεις από πλευράς φιλοξενουμένων, κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας.

Κίτρινη κάρτα έδειξε στους Κουλτσιάκη (82΄ και 93΄) και στον Κολιό (65΄) για λογαριασμό του Οικονόμου, ενώ από πλευράς Ρήγα Φεραίου στους Χατζή (53΄) και Κρεββατά (75΄).

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Μιχούλης με το Βασίλη Νταβαρούκα στα σκαλιά του θεωρείου των επισήμων αναρρωτιώνται για το τι φταίει και οι παίχτες της Τσαριτσάνης δεν έβρισκαν δίχτυα.