Βαθμολογία

Πρεμιέρα με στραβοπάτημα για την "νταμπλούχο"

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΛ η περσινή νταμπλούχος, Δήμητρα Γιάννουλης. Η ομάδα των Γιάννη Μπουρνάκα και Βασίλη Μπακογιάννη "κόλλησε" στο 0-0 στην έδρα της με τον Αετό Μακρυχωρίου, που έδειξε ότι φέτος θα παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν "κλέψει" και τους τρεις βαθμούς της νίκης στο τέλος, αλλά ο Φουσίκας στάθηκε άτυχος, αφού η προσπάθεια του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω των αποβολών του Πατσιωτού και του Τίκου αντίστοιχα, σε μια φάση που θα συζητηθεί...

Αγωνιστικά το ματς δεν διεκδικεί "δάφνες ποιότητας", όπως μαρτυρά άλλωστε και το τελικό σκορ. Η Δήμητρα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4', όταν το σουτ του Μάτου εκτός περιοχής εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ του Αετού.

Στο 13' έλαβε χώρα η φάση που στιγμάτησε τον αγώνα. Ο Τίκος προχώρησε σε ένα σκληρό μαρκάρισμα επάνω στον Κοταρέλα, ο αρχηγός της Δήμητρας εκνευρίστηκε λίγο παραπάνω και προσπάθησε να τον χτυπήσει εκτός φάσης.

Έτσι, ακολούθησε γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών, από την οποία το μάρμαρό τελικά πλήρωσαν οι Πατσιωτός και Τίκος, με συνέπεια οι δύο ομάδες να συνεχίσουν με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αυτό όμως που προκάλεσε την απορία και τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αετού ήταν το γεγονός ότι δεν τιμωρήθηκε ο Κοταρέλας, καθώς όπως ισχυρίζονται εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για την παρεξήγηση. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Η ομάδα της Γιάννουλης απείλησε και πάλι στο 20ο λεπτό, με τον Μάτο να εκτελεί το απευθείας φάουλ και τον Κουρδή να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 37' η Δήμητρα είχε άλλη μια καλή στιγμή με απευθείας φάουλ που εκτέλεσε αυτή τη φορά ο Κοταρέλας, με τον Κουρδή να απομακρύνει και πάλι τον κίνδυνο. Στην εξέλιξη της φάσης η ομάδα του Μακρυχωρίου έβγαλε μια υποδειγματική αντεπίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με το σουτ του Φουσίκα, που πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Δήμητρα στο προσκήνιο και τον Αετό να προσπαθεί να απειλήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις ή στημένες φάσεις. Σε μια από αυτές ο Φουσίκας εκτέλεσε απεθείας φάουλ από θέση λίγο αριστερά, με την μπάλα να περνά μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 57', όταν ο Μανάκας έστρωσε την μπαλά στον Σπανό, αλλά το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 60' μετά από βαθιά μπαλιά του Μανάκα από τον χώρο του κέντρου, ο Μάτος βρέθηκε σε θέση τετ - α - τετ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν "άψυχο" με τον Κουρδή να μην δυσκολεύεται να μαζέψει.

Μια ακόμη επικίνδυνη αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους στο 61'. Ο Φουσίκας βρήκε με κάθετη πάσα τον Νικούλη, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Παναγιωτόπουλο να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση και να κρατάει το "0". Ενώ στο 71', ο Φουσίκας λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής. Και πάλι από μια αντεπίθεση ο επιθετικός του Αετού βρέθηκε στην γωνία της περιοχής, είδε τον Παναγιωτόπουλο εκτός θέσης και επιχείρησε μια λόμπα, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή φάση στο ματς καταγράφηκε στο 85ο λεπτό για την Γιάννουλη, όταν ο Μάτος έκανε ωραία κούρσα και σέντρα από αριστερά, αλλά ο Νασιάκος δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, με συνέπεια να καταλήξει άουτ.

Στην συνέχεια δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Δήμητρα Γιάννουλης (Γιάννης Μπουρνάκας-Βασίλης Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Φατούρας (73' Νασιάκος), Φιλιππούλης, Αθανασίου, Εμμανουήλ, Θώμος (46' Καραβασίλης(83' Γκαλγκανόπουλος)), Μάτος, Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Σπανός.

Αετός Μακρυχωρίου (Δημήτρης Τσέτσιλας): Κουρδής, Καραντάς, Τίκος, Χρόνης, Δάσσιος, Παυλόπουλος, Γκαρλιάκος (22' Κεχαγιά), Αργύρης (58' Κοιλούκος), Φουσίκας (82' Καλπίας), Τέας, Νικούλι.

Διαιτητές: Αγγελούλης, Μάνος, Βασιλός.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης