Βαθμολογία

«Τετράστερος» Αμπελωνιακός!

Έδειξε τα… «δόντια» του με το καλημέρα κερδίζοντας το Αβέρωφ με το ευρύ σκορ 4-0

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε για παράσταση σε έναν ρόλο, ο Αμπελωνιακός επικράτησε στην πρεμιέρα της Α’ ΕΠΣΛ του Αβέρωφ και έδειξε πως οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί. Μπορεί ο ιστορικός σύλλογος να υποβιβάστηκε πέρυσι από την Γ’ Εθνική, όμως θέλει να κάνει ένα δυναμικό καμ – μπακ και να επιστρέψει ξανά στην παραπάνω κατηγορία.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι του Σαββάτο είχε αρκετές φάσεις, ήταν δυνατό κατά διαστήματα, όχι όμως και αντιαθλητικό και ο Αμπελώνας κατάφερε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να βάλει τις βάσεις για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη όμως έδειξε ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο σημείωσε τρία γκολ και ικανοποίησε τους φιλάθλους του. Φυσικά όμως ακόμη το συγκρότημα του Αμπελώνα θέλει δουλειά και χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Από την άλλη το Αβέρωφ διαθέτει καλούς παίκτες, αρκετούς έμπειρους, όμως στο παιχνίδι της πρεμιέρας απείλησε μόνο με κάποιες στημένες μπάλες. Από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά και μεγαλύτερη προσπάθεια.

Το φιλμ του αγώνα

19’ Κεφαλιά ο Κακαβίτσης, δεν μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας του Αβέρωφ και με δεύτερη κεφαλιά ο Παλάσκας πλησιάζει στο γκολ, μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

25’ Σέντρα του Κακαβίτση, από κοντά ο Παλάσκας έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ

29’ Ο Μπίκος «έκλεψε» τη μπάλα και μετά από λάθος της άμυνας του Αβέρωφ με ψύχραιμο τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0).

42’ Ο Γρηγορίου έβγαλε τη σέντρα, βρήκε τη μπάλα ο Κακαβίτσης, αλλά όχι όπως θα ήθελε και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

43’ Μακρινό σουτ από τον Κούρο, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

53’ Σέντρα του Ντούγκου, σουτ ο Κολοβός λίγο άουτ.

65’ Σουτ του Τσετιροκλή, από πλεονεκτική θέση με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ.

71’ Κόρνερ του Τσετιροκλή, κεφαλιά ο Παλάσκας και 2-0.

75’ Φάουλ του Τσετιροκλή, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

75’ Μπαλιά «τρύπα» του Ρόκα στον Κακαβίτση και ο τελευταίος με σουτ κάνει το 3-0.

87’ Από σέντρα του Συκιώτη, ο Παλάσκας με σουτ κάνει το 4-0.

Αμπελωνιακός (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Γρηγορίου, Τζιαρτζιάνης, Κωτούλας, Ρόκα, Κούρος (77’ Χατζούλης), Παλάσκας, Μπίκος (73’ Συκιώτης), Κακαβίτσης (85’ Μούργκας), Τσετιροκλής, Πρικάκης.

Αβέρωφ (Βαγγέλης Μπρισίμης): Παζιάνας, Ντούγκος, Γκουργιώτης, Καφές, Κλεισιάρης, Κολοβός, Βαϊτσης, Ελευθέρογλου Γ. (67’ Ελευθέρογλου Τ.), Ταρταμπούκας, Τσινούδης (80’ Μπάρδας), Τσιρβούλης (74’ Μητρακούλης).

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Καραμπούλας, Δεληγιάννη.