Βαθμολογία

2,6 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Metron Analysis από την οποία προκύπτει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μς 2,6% σε σχέση με τη ΝΔ δημοσιέυει αύριο η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 54% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

Το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Θετικότερη άποψη με ποσοστό 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς. Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα επιδεινωθεί, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ 23%

ΝΔ 20,4%

ΚΚΕ 5,6%

Χρυσή Αυγή 5,3

Ποτάμι 4,8%

Ελιά 4,6%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%

ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,4%

Πηγή: thessalianews.gr