Βαθμολογία

Το… σήκωσε ο Ντιέγκο Κόστα

Έχοντας πετύχει 4 γκολ σε 3 αγωνιστικές με την Τσέλσι, ο Ντιέγκο Κόστα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης του Αυγούστου στην Πρέμιερ Λιγκ. Το «Χρυσό Γάντι» της περυσινής σεζόν παρέλαβε ο Πετρ Τσεχ. 

Απόσβεση στα λεφτά που ξόδεψε το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει η Τσέλσι, έχει ξεκινήσει ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ για το μήνα Αύγουστο. 

Έχοντας πετύχει 4 γκολ σε 3 αγωνιστικές με ισάριθμες νίκες για τους «μπλε», ο Ισπανός επιθετικός χαρακτήρισε την αρχή ως το ήμισυ του παντός, ελπίζοντας πως θα συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα με την ίδια συχνότητα. 

«Είναι σημαντικό που ξεκίνησα καλά με το νέο μου σύλλογο και είμαι ικανοποιημένος τόσο με την ατομική μου απόδοση, όσο και της ομάδας. Ελπίζω να συνεχίζω να σκοράρω για να βοηθάω την ομάδα και να κάνω τους φιλάθλους μας ευτυχισμένους», δήλωσε κατά την βράβευσή του ο 25χρονος φορ. 

Την πεντάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν οι Σεσκ Φάμπρεγκας (Τσέλσι), Νέιθαν Ντάιερ (Σουόνσι), Γκίλφι Σίγκουρτσον (Σουόνσι) και Αντρέας Βέιμαν (Άστον Βίλα). 

Επιπλέον, εντός της εβδομάδας, ο Πετρ Τσεχ παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της περυσινής σεζόν. Αυτό ήταν το τρίτο κατά σειρά «Χρυσό Γάντι» του 32χρονου Τσέχου (2004-2005, 2009-2010).