Βαθμολογία

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

Το αναμενόμενο μετά τις χτεσινές εξελίξεις έγινε στην υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους. Η Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Παραολυμπιονίκη ένοχο για φόνο εξ αμελείας, ενώ τον αθώωσε για δολοφονία εκ προθέσεως της συντρόφου του.

"Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία", δήλωσε η Τοκοζίλε Μασίπα, η οποία δέχεται την "αμέλεια" από την πλευρά του Πιστόριους για την πράξη του.

"Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια" δήλωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.

Παράλληλα, εξετάστηκαν και οι περιπτώσεις παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας σε άλλες περιπτώσεις.Ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για τον πυροβολισμό μέσα στο εστιατόριο, ενώ αθωώθηκε για τον πυροβολισμό σε αμάξι και για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικαστής διέκοψε τη δίκη για λίγα λεπτά και στη πλέον περιμένουμε εάν οι ένορκοι θα δεχτούν τις εισηγήσεις της. Εάν αυτό το συμβεί ο Πιστόριους θα κινδυνεύει με ποινή μέχρι και 15 χρόνια.