Βαθμολογία

Από το περίπτερο στη… διεθνή μόδα

Απόφοιτος του Παντείου, εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά, κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία, παίκτης του ράγκμπι και, κατά βάση, περιπτεράς στο Κολωνάκι είναι οι εξαιρετικά ασυνήθιστες και ετερόκλητες ιδιότητες που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό ενός μοντέλου του 28χρονου Σταμάτη Βούρου από την Αργυρούπολη της Αθήνας. Η παράξενη διαδρομή της έως τώρα ζωής του περιλαμβάνει την αποφοίτησή του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εν συνεχεία την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων με τη θητεία του στο τάγμα ευζώνων και τις σκοπιές έξω από το προεδρικό μέγαρο. Η πρώτη του επαγγελματική απασχόληση ήταν κειμενογράφος σε γνωστή διαφημιστική εταιρεία, κάτι που για τον ίδιο, παραδόξως, δεν ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για μια σταδιοδρομία στον χώρο. Αντιθέτως, προτίμησε να τα τινάξει όλα στον αέρα και να ανταποκριθεί στην πρόταση συνεργασίας που του έκαναν οι ιδιοκτήτες ενός περιπτέρου και προσωπικοί του φίλοι.

«Το περίπτερο είναι πανεπιστήμιο»

Βέβαια, δεν επρόκειτο για ένα οποιοδήποτε περίπτερο, αλλά για εκείνο που βρίσκεται έξω από τον ομφαλό της κολωνακιώτικης ζωής, το καφέ «Da Capo».«Ομολογώ ότι ήταν μια πρόταση που ακούστηκε περίεργη, διότι ήταν ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ προηγουμένως», εξομολογείται στο «thema people» ο Σταμάτης Βούρος.

«Εργάζομαι στο συγκεκριμένο περίπτερο περίπου τρία χρόνια και ομολογώ ότι πρόκειται για μια εκπληκτική εμπειρία, καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε καρυδιάς καρύδι», λέει ο Σταμάτης, επισημαίνοντας ότι του έχουν τύχει σχεδόν τα πάντα: «Από το να έρθει κάποιος με διάθεση εριστική και θέληση να τσακωθεί μέχρι να με πλησιάσει κάποιος για να ρωτήσει τι μέρα είναι ή κατά πού πέφτει η Τσαλάκωφ εννοώντας την Τσακάλωφ. Νομίζω ότι το περίπτερο είναι μεγάλο πανεπιστήμιο, πιο μεγάλο μάλιστα από αυτό του Παντείου». Το περίπτερο της πλατείας Κολωνακίου ωστόσο δεν εγκλώβισε τον ανήσυχο Σταμάτη - το αντίθετο, μάλιστα, καθώς ήταν αυτό που τον εισήγαγε στον κόσμο της μόδας.«Κάποιος από τους γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές που συχνάζουν στην πλατεία με ρώτησε κάποτε αν θα ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας. Ο ίδιος με έστειλε σε ένα από τα πιο γνωστά πρακτορεία», αποκαλύπτει ο Σταμάτης Βούρος. Μετά τη γνωριμία, ήταν τα εμφανισιακά προσόντα του που εγγυήθηκαν ότι θα υπάρξει συνέχεια: «Εβγαλα φωτογραφίες για το book μου και αμέσως έκλεισα τις πρώτες δουλειές. Εχω φωτογραφηθεί για περιοδικά της Ελλάδας και διεθνείς τίτλους που βγαίνουν στην Τουρκία, πήρα μέρος στα Madwalk και στο Athens Xclusive Designers Week. To μόντελινγκ είναι μια συναρπαστική δουλειά, καθώς μαθαίνεις να ποζάρεις, κινείσαι στα μεγάλα σαλόνια της μόδας και γνωρίζεις πολύ κόσμο»

Πηγή: gossip-tv.gr