Βαθμολογία

Γιβραλτάρ, εννέα ερασιτέχνες στην ενδεκάδα!

Την παρθενική του εμφάνιση σε προκριματικά Euro έκανε το Γιβραλτάρ, όμως στην πρεμιέρα της διοργάνωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατέβασε ενδεκάδα με 9 ερασιτέχνες και μόλις 2 επαγγελματίες παίκτες.

Ξεχωριστό για αρκετούς λόγους ήταν το χθεσινοβραδινό ντεμπούτο του Γιβραλτάρ σε προκριματική φάση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης. 

Αρκετοί περίμεναν να δουν την εικόνα που θα έχει η ομάδα που εκπροσώπησε μία βραχώδη χερσόνησο, έκτασης περίπου 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων! 

Το ενδιαφέρον, όμως, τράβηξε το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας χρησιμοποίησε εννέα ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και μόνο δύο επαγγελματίες! 

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ένας πυροσβέστης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν ένας γραμματέας, ένας τελωνειακός, ένας ναυτικός και ένας… ποδοσφαιριστής! 

Αστυνομικός ο αμυντικός μέσος και μπροστά του ήταν ένας συνάδελφός του, ένας ηλεκτρολόγος, ένας καταστηματάρχης και ένας ακόμη… κανονικός παίκτης. Μοναδικός προωθημένος ήταν ένας ταξιδιωτικός πράκτορας! 

Μάλιστα, ο Τζέικ Γκόσλινγκ της Μπρίστολ Ρόβερς έμεινε εκτός βασικής ενδεκάδας, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να τον ενόχλησε!