Βαθμολογία

Αυτός είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης!

Ένας πολωνός κομμωτής με το όνομα Άαρον Κοσμίνσκι φαίνεται ότι είναι το πρόσωπο που οι εγκληματολόγοι αναζητούσαν εδώ και 126 χρόνια.

Νεότερες έρευνες DNA αποκαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο άνθρωπος που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο του 1888.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, δεν ήταν άγνωστο στις Αρχές. Ζούσε στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου την περίοδο των δολοφονιών και οι αστυνομικοί τον θεωρούσαν ύποπτο.

Ο Κοσμίνσκι είχε μεταναστεύσει στη Βρετανία, όπου εργαζόταν ως μετανάστης. Τελικά πέθανε το 1919 σε άσυλο.

Το τέλος σε αυτή την ιστορία δόθηκε χάρη σε μια εσάρπα θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη, την οποία αγόρασε σε δημοπρασία ο βρετανός επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς.

Ο ίδιος ζήτησε από ομάδα ειδικών να αναλύσουν τους λεκέδες αίματος που υπήρχαν πάνω σε αυτήν, προκειμένου καταρχήν να επιβεβαιωθεί ότι όντως ήταν η εσάρπα που κρατούσε το θύμα: η νεαρή Κάθριν Έντοους, η οποία δολοφονήθηκε το 1888.

Πράγματι το τεστ DNA που έγινε με τη συνδρομή απογόνων της άτυχης γυναίας επιβεβαίωσε ότι η εσάρπα ήταν γνήσια.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στη συνέχεια στον γενετιστή Τζάρι Λούχελάινεν, ο οποίος συνεργάζεται με την Αστυνομία σε δύσκολες υποθέσεις ταυτοποίησης των δραστών.

Πάνω στην ίδια εσάρπα φαίνεται ότι υπήρχαν και ίχνη σπέρματος. Ήταν το μοιραίο λάθος του δράστη.

Βεβαίως, χρειάστηκαν έρευνες πολλών ετών για να καταφέρουν οι ειδικοί να απομονώσουν ορισμένα επιθηλιακά κύτταρα και να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Σε αυτό συνέδραμε και συγγενής του πολωνού κομμωτή, που έδωσε δείγμα DNA.

Oι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πέτυχαν να ταυτοποιήσουν σε ποσοστό 100% τα δύο δείγματα με το DNA των απογόνων του θύτη και του θύματος.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έδρασε στο ανατολικό Λονδίνο το 1888, σκοτώνοντας με πρωτοφανή αγριότητα πέντε πόρνες.

Δεκάδες ήταν τα πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα χωρίς ποτέ να αποδειχθεί το παραμικρό. Μεταξύ των προσώπων που κατά καιρούς «φωτογραφήθηκαν» ήταν ένας εγγονός της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και ο πρωθυπουργός Ουίλιαμ Γκλάντστόουν.

Πηγή: tovima.gr