Βαθμολογία

Ρανιέρι: «Θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον»

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας έδειξαν θέληση στο παιχνίδι τους, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ρουμανία, σύμφωνα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Ιταλός προπονητής χαρακτήρισε άδικη την ήττα, αλλά συνάμα αναμενόμενη, καθώς ακόμα δεν γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες του, όπως και οι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν την φιλοσοφία τους. Παράλληλα, ο νέος Ομοσπονδιακός κόουτς της «γαλανόλευκης» εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής μίλησε για:

Τι πιστεύει για τον αγώνα: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Νομίζω ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκιο. Είχαμε ένα επιπλέον παίκτη, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Είπα ότι οι παίκτες των αντιπάλων είχαν περισσότερα παιχνίδια. Είπα ότι έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο αλλά δεν το κάναμε και οι αντίπαλοι ήταν πιο έτοιμοι. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη θέληση, αλλά κάποια φορά πρέπει να παίζεις και για τους συμπαίκτες σου».

Το αν είναι πεισμωμένος με κάποιους παίκτες του: «Δεν είμαι θυμωμένος. Αισθάνομαι κανονικά. Ξέρω ότι έχασα ένα παιχνίδι. Γνωρίζω ότι αυτή ήταν η πρώτη μου φορά. Ξέρω ότι οι παίκτες μου δεν με ξέρουν. Τους ευχαρίστησα. Θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον γιατί θα έχουμε περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους και θα ξέρουν τι ζητάω από αυτούς».

Την παρουσία του Μάνταλου: «Ο Μάνταλος αγωνίστηκε γιατί γνωρίζω ότι είναι έξυπνος παίκτης στις συνεργασίες. Ήξερα ότι η Ρουμανία ήταν κλειστή και ήθελα έναν παίκτη να παίξει το «1-2» και όχι έναν παίκτη στο κέντρο που θα είναι σταθερός».

Το αν είδε αυτά που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του: «Νομίζω ότι οι έμπειροι έδωσαν αυτό που μπορούσαν να δώσουν. Για παράδειγμα οι Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου και Σαμαράς. Μόνο ο Σαλπιγγίδης είχε μία σωστή προετοιμασία. Ο Μήτρογλου ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά το Μουντιάλ. Ο Σαμαράς έχει μόνο 10 μέρες προετοιμασίας. Ίσως να μπορούσα να βάλω μικρούς παίκτες, αλλά δεν ήθελα».

Το αν η Ρουμανία και η Ελλάδα αποτελούν τα φαβορί του ομίλου: «Είναι το πρώτο παιχνίδι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η Ελλάδα και η Ρουμανία είναι τα φαβορί.

Τον χρόνο που χρειάζεται η Ελλάδα και ο ίδιος να γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές: «Εγώ θέλω να έχω στην διάθεσή μου παίκτες που να είναι σε καλή κατάσταση. Μου αρέσει το πρέσινγκ και το γρήγορο παιχνίδι. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Είδα την θέληση, αλλά ακόμα δεν μπορούν να ενσωματώσουν στο παιχνίδι τα στοιχεία που ζητώ».