Βαθμολογία

Έλειπε μόνο το γκολ από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ - ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (0-1)

Στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι κατά την περίοδο της προετοιμασίας ο Οικονόμος Τσαριτσάνης παραχώρησε ήττα στην έδρα του (0-1), αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Βατανιακού Κατερίνης.

Η αναμέτρηση κινήθηκε σε αρκετά γρήγορα ρυθμό, με καλές και συνδυασμένες κινήσεις σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, δυνατές κόντρες και μονομαχίες μεταξύ των παιχτών, που θύμιζαν σε πολλές περιπτώσεις παιχνίδι τελικού και όχι φιλική συνάντηση.

Οι «Πράσινοι» του Κ. Κατσάρα έπαιξαν αρκετά έξυπνα και κυριάρχησαν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, τους έλλειπαν ωστόσο στο πρώτο μέρος τα τελειώματα, κάτι που διόρθωσαν στην επανάληψη, χωρίς όμως και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, να καταφέρουν να σημειώσουν τέρμα.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με πέναλτι στο 23΄, καθώς σημειώθηκε  ανατροπή στην περιοχή της Τσαριτσάνης του αμυνόμενου Κολιού πάνω στον επιτιθέμενο Βραχνό, καταλογίζοντας τη φάση ο διαιτητής. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Ποτουρίδης, σημειώνοντας με συρτό σουτ το 0-1.

Πιο νωρίς στο 19΄ ο Σταύρε απείλησε την εστία του Νούσια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αποκρούοντας ο τερματοφύλακας του Οικονόμου σε κόρνερ με τα χέρια.

Στο 27΄ σέντραρε από δεξιά ο Καραγκούνης, βρίσκοντας σε καλή θέση τον Παπαϊωάννου, σουτ του οποίου δεν είχε επιτυχή κατάληξη. Κατά τη διάρκεια της επανάληψης παίχθηκε πιο όμορφο ποδόσφαιρο, με τους παίχτες της Τσαριτσάνης να πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλο, στοχεύοντας αρχικά στο γκολ της ισοφάρισης και τους φιλοξενούμενους να αντιστέκονται σθεναρά, προσπαθώντας με αντεπιθέσεις να πλασαριστούν στην περιοχή του Νούσια.

Ο Χάμος έχασε ευκαιρία με κεφαλιά στο 50΄ να ισοφαρίσει, επίσης  με κεφαλιά στο 62΄ ο Σεγκάϊ αστόχησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της φιλοξενούμενης εστίας. Ο ίδιος παίχτης είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία να σημειώσει τέρμα με σουτ στο 68΄. Το σερί των χαμένων ευκαιριών για λογαριασμό του Οικονόμου συνεχίστηκε με τους Τόλιο στο 78΄, Σιαφαρίκα στο 79΄ και Καραγκούνη στο 82΄, με τους παίχτες του Βατανιακού να αρκούνται σε ρόλο παθητικό, καταφέρνοντας τελικά να φύγουν από την Τσαριτσάνη με το φιλικό … διπλό (0-1).

Οικονόμος και Βατανιακός θα ξαναβρεθούν ως αντίπαλοι, επίσημα αυτή τη φορά, την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Βατάνι της Πιερίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρόσφατα ανακοινώθηκε, η ομάδα της Τσαριτσάνης υποδέχεται εντός κατά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος το Ρήγα Φεραίο (14/9) και ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο θεσμό του κυπέλλου εκτός έδρας την 28/9 με αντίπαλο  το Μακροχώρι.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Γκαμπέτας (66΄ Κουλτσιάκης), Καλφούτζος (46΄ Νάνος), Κολιός (75΄ Μανακούσιος), Κουμπούρας, Αγρόδημος (75΄ Μάντζιος), Καραγκούνης (57΄ Τόλιος), Μπαλής (46΄ Σενγκάϊ), Παπαϊωάννου (46΄ Καραγιάννης), Χάμος, Μπλατσέρη (66΄ Σιαφαρίκας).

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Αναστ. Ιωαννίδης): Τζήμας,  Μαυρόπουλος (83΄ Μοσχολούρης), Καραγιάννης, Παναγιωτίδης Σ., Χαρτζομοζίδης, Πιρίτζαλος (66΄ Δοδάκος), Δαλαμήτρος (57΄ Ερμάλ), Παναγιωτίδης Γ., Σταύρε (90΄ Κυπαρίσης), Ποζουρίδης, Βραχνός (73΄ Μυλιόρδος).

Κάποια λανθασμένα σφυρίγματα του διαιτητή κ. Τσιτσανούδη καθώς και του β΄ βοηθού κ. Ζάχου,έγιναν αφορμή για έντονη διαμαρτυρία των φιλάθλων κατά τη διάρκεια της επανάληψης καθώς και στο τέλος της αναμέτρησης.

Γιώργος Μπαμπάλης