Βαθμολογία

«Σφαγή» Σαμαρά με Τσίπρα για το ΝΑΤΟ

Μια συζήτηση περασμένων δεκαετιών επέστρεψε τις τελευταίες δύο ημέρες στην επικαιρότητα και αποτέλεσε αφορμή για νέα σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τη Βορειοατλαντική συμμαχία και το ρόλο της Ελλάδας μέσα σε αυτή, ενώ η κόντρα ξέσπασε στη σκιά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά την «διάλυση του ΝΑΤΟ».

«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά: «Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό».

Κουμουνδούρου: Ανάξια η κυβέρνηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, δεν άργησε να σηκώσει το γάντι και απάντησε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «προκλητική» και «ανάξια».

Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό προς τον ελληνικό λαό αυτοί που άφησαν ανυπεράσπιστους τους έλληνες αγρότες από τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, να μιλούν για επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρόκειται για μία κυβέρνηση ανάξια να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το πιο τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί και τους κατατάσσει στους πιο μαχητικούς υπερασπιστές της πατρίδας μας στο εξωτερικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναψε φωτιές ο Δρίτσας

Σημειωτέον ότι η νέα πολιτική ένταση προκλήθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπόες του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και η διάλυση της συμμαχίας.

Ακολούθησε ορυμαγδός αντιδράσεων με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «μαντάμ Σουσού» και να αναφέρει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Στην αίθουσα βρισκόταν και ο υφυπουργός Αμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρώτη φορά σε 60 χρόνια ακούγονται τέτοιες θέσεις στη Βουλή, οι οποίες είναι και επικίνδυνες για τη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Την Παρασκευή και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, υπογράμμισε ότι σε μια συγκυρία, όπου «στον περίγυρό μας γίνεται πόλεμος -η Βαγδάτη είναι πιο κοντά στην Αθήνα απ΄τις Βρυξέλλες- η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης και της ευρω-ατλαντικής συμμαχίας», προσθέτοντας ότι τον άφησαν «άφωνο» οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ. «Είναι θετικό που έχει το θάρρος της γνώμης του και μίλησε τη γλώσσα της «αλήθειας», παρατήρησε ο κ. Κούρκουλας, «όμως, ας αναλογιστούν οι ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ τι θα συνέβαινε αν αύριο εφαρμοζόταν η εξαγγελία Δρίτσα, όταν η Συρία μαίνεται από πόλεμο και απειλείται από τους τζιχαντιστές...».

Πηγή: iefimerida.gr