Βαθμολογία

Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά…

Με αφορμή την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησε  συνάντηση στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελάτειας στις 2-9-2014 και ώρα 8:30΄ μ.μ. , συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το συνδυασμό του κ. Γ. Μανώλη, συζητήθηκαν θέματα αρχών, αντιπολιτευτικής τακτικής και ανάθεση ρόλων απέναντι στην πλειοψηφία της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Τεμπών. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανακοινώθηκαν τα εξής:

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύπνωσης, κατάπτωσης και αποδυνάμωσης, που ζήσαμε τα τριάμισι χρόνια εφαρμογής του νέου νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για την τοπική αυτοδιοίκηση, της εποχής  που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, του προηγουμένου νόμου «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», ΤΩΡΑ, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει και μας πρέπει άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον μας βρίσκει πολέμιους.

Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική Αναγέννηση της Τοπικής Αυτ/σης και θα προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε νέους και άφθαρτους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα τοπικά δρώμενα για να συστρατευτούν μαζί μας ανεξαρτήτων πολιτικών προτιμήσεων για να μπορέσουμε να κάνουμε  το Δήμο μας αληθινό για τον χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Βάζουμε στην άκρη όλα αυτά που μας διχάζουν. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά…

Επενδύουμε στην ψυχή και το δυναμικό του κάθε πολίτη αυτού του Δήμου. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου, κάθε άνθρωπος, έχει αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ευτυχία.

Καλούμε

Όλες και όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, την εργώδη προσπάθεια και την ελπίδα τους, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Δεσμευόμαστε σαν αντιπολίτευση να τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας, θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα διαφθοράς και σπατάλης, θα αντιπολιτευόμαστε με πνεύμα σύνεσης, εντιμότητας και συνεργασίας. Σκοπός μας η βελτίωση των συνθηκών, στόχος μας η συμπαράσταση κάθε πολίτη, μαθητή, γονιού, επαγγελματία, επιχειρηματία, αγρότη, κτηνοτρόφου, μέσο μας η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Κρίσιμο μέτωπο για το Δήμο μας τα επόμενα χρόνια εκτιμούμε ότι θα αποτελέσουν  τα εντεινόμενα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Ο Δήμος σ’ αυτό το σημείο καλείται να διευρύνει το κοινωνικό δίχτυ προστασίας που θα ξεφεύγει από το επίπεδο της φιλανθρωπίας και θα προχωρά σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης των δημοτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Στον Δήμο Τεμπών επιβάλλεται να εγκατασταθεί μια νέα σχέση με τον πολίτη, μακριά από μικρορουσφέτια, ψιλοεξυπηρετήσεις και ψευτοκολλητιλίκια

Διεκδικούμε το αύριο που θα αρμόζει στα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε σε αυτό καμία έκπτωση, κανένα διαχωρισμό, κανένα πολιτικό σύνορο, παρά μόνον τα όρια και τους όρους που αρμόζουν σε αυτούς που θέλουν να μετέχουν στην Ανθρωπιά, στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Αποφασίζουμε

Μετά από κάθε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κλπ να ανακοινώνουμε στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο τις προτάσεις που κάναμε, τις αντιρρήσεις μας απέναντι στις προτάσεις της πλειοψηφίας και τα θέματα που συμφωνήσαμε με τη συμπολίτευση. Σκοπός μας η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των δημοτών μας ,για το πως θα λειτουργούμε σαν αντιπολίτευση σε κάθε συνεδρίαση που συμμετέχουμε.

Ορίζουμε υπεύθυνους ανά Δημοτική Ενότητα (Δ. Ε.) τους κάτωθι δημοτικούς συμβούλους:

1.- Κακαγιάννη Χρήστο επικουρούμενος από τον Κούρια Αντώνιο στη Δ.Ε. Αμπελακίων.

2.- Καραναστάση Αθανάσιο στη Δ.Ε. Γόννων.

3.- Βλάγκα          Ιωάννη στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου.

4.- Γκατζόγια       Παναγιώτη στη Δ.Ε. Νέσσωνος

5.- Νικολάου        Γεώργιο στη Δ.Ε. Πυργετού

Οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεργάζονται με τους Προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων των χωριών της κάθε δημοτικής ενότητας για την οποία έχουν ορισθεί υπεύθυνοι.

Καλή θητεία και υγεία σε όλους μας.