Βαθμολογία

Πρόσληψη 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών

Την κατάργηση για το υπουργείο Παιδείας της αναλογίας μίας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις, ζήτησε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος για να καταστεί εφικτό το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών αντί της εκτεταμένης χρήσης του θεσμού των αναπληρωτών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, σχετικά με τα κενά στην εκπαίδευση.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το σύνολο των κενών στα σχολεία, παράλληλα, παραδέχθηκε ότι άργησαν δύο μήνες οι μεταθέσεις της φετινής σχολικής χρονιάς, ενώ χαρακτηριστικά, τόνισε για το ισχύον σύστημα κάλυψης των σχολικών κενών: "Με τη διαδικασία της αναπλήρωσης δεν μπορούμε να βρούμε άκρη".

Ο κ. Λοβέρδος άφησε και μια υπόσχεση, ότι δηλαδή η φετινή σχολική χρονιά είναι η τελευταία χρονιά που δίνεται λύση με τους αναπληρωτές στα κενά των σχολείων και σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί άλλη λύση, δεδομένου και του γεγονότος ότι πλέον κάθε χρόνο αυξάνονται οι αποχωρήσεις εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ