Βαθμολογία

Δοκίμασε Μάνταλο ο Ρανιέρι

Τις σκέψεις του για την ενδεκάδα φανέρωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης στον Άγιο Κοσμά. Έκπληξη με Μάνταλο, εκτός ο Χριστοδουλόπουλος και ο Κονέ! 

Οι επιλογές του νέου ομοσπονδιακού προπονητή για το αρχικό σχήμα που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2016 με τη Ρουμανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» περιελάμβαναν μια έκπληξη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος συμμετείχε στο δίτερμα με τους βασικούς, ξαφνιάζοντας ακόμα και τους συμπαίκτες του στη «γαλανόλευκη». 

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά (4-3-3). Βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος αγωνίστηκε στη νίκη της Ουντινέζε κόντρα στην Έμπολι την περασμένη Κυριακή. Η τετράδα της άμυνας δεν είχε αλλαγές σε σχέση με το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δεξί μπακ ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερό ο Χοσέ Χολέμπας και στόπερ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά. 

Η τριάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Παναγιώτη Ταχτσίδη, Ανδρέα Σάμαρη και Πέτρο Μάνταλο που είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, αριστερό εξτρέμ ο Γιώργος Σαμαράς και δεξί ο νέος αρχηγός της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Εκτός βασικής ενδεκάδας ήταν ο Παναγιώτης Κονέ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. 

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή που έκανε ο Ιταλός τεχνικός σε προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε τις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτός από το διπλό, το πρωινό πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις κατοχής της μπάλας, ενώ μέχρι σήμερα ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν έχει δουλέψει στην τακτική. Οι ποδοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία να δουν τα δικά τους πρόσωπα καθώς πήραν ρεπό για το υπόλοιπο της ημέρας και στις 21:00 θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Η αυριανή -κλειστή- προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.