Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί κάτι σαν... πανάκεια, ένα κρύο «ντουλάπι» της κουζίνας στο οποίο αποθηκεύονται σχεδόν όλα τα τρόφιμα, ωστόσο αυτό δεν είναι και το πιο σωστό. Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα... συντηρεί αλλά τα καταστρέφει. Τα 11 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:
Ντομάτες
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.
Μπανάνες
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.
Πατάτες
Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.
Κρεμμύδια
Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.
Σκόρδο
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει... βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.
Αβοκάντο
Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ενα κομμένα αβοκάντο που θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το καταψύχουμε.
Μέλι
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.
Καυτερές σάλτσες
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.
Πεπόνι
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.
Φρούτα
Ολα τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπαχαρικά
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.
Πηγή: iefimerida.gr