Βαθμολογία

Πατατράκ στο Αλκαζάρ!

* Η ΑΕΛ γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου και προβλημάτισε (0-1)

* Πάνω από 10.000 οι φίλαθλοι της ΑΕΛ δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα

Η ΑΕΛ γνώρισε οδυνηρή ήττα στο Αλκαζάρ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα χρονιά για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Ολυμπιακό Βόλου με 0-1.

Των Χρήστου Γκατζούλη - Αχιλλέα Ζαχαρούλη

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Κατώτερη του αναμενομένου η ΑΕΛ προβλημάτισε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Προσπάθησε αλλά…

Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΛ προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, κάποιες φορές τα κατάφερε αλλά όχι πάντα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε αρκετά δυνατά στην άμυνα ενώ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να βγάλει αυτοματισμούς στις τέσσερις γραμμές και γενικά δεν είχε πολλά τρεξίματα. Το μεγάλο της πρόβλημα ήταν η μεσαία γραμμή, αφού δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και γενικά υπήρχε αργεί ανάπτυξη από τον άξονα. Επιθετικά ο Αναστασάκος δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν περισσότερο να κρατήσουν το μηδέν και να βγούνε στην κόντρα με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί

Οι βυσσινί προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί αλλά είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους οι γραμμές με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή ανάπτυξη. Από την άλλη η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία αυτή την ΑΕΛ και δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία του Αποστολίδη.

Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΛ. Πάνω από 10.000 φίλαθλοι δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο στάδιο Αλκαζάρ και είναι χαρακτηριστικό πως στην είσοδο των ομάδων έγινε η νύχτα μέρα. Αξίζει να τονίσουμε πως σε πολλές θύρες υπήρχε και αρκετός κόσμος όρθιος.

Πως ξεκίνησε η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε σε σύστημα 4-2-3-1. Ο Αποστολίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μουλόπουλος, αριστερά ο Κοντοδήμος, στο κέντρο της άμυνας οι Σαρακατσάνος – Μελισσάς. Αμυντικά χαφ οι Νεμπεγλέρας – Τζούνιορ με τον Περίκο μπροστά και τους Τσιλιγκίρη αριστερά και τον Σουάνη δεξιά. Στην επίθεση ο Αναστασάκος.

Το φιλμ του αγώνα

2': Κόρνερ για την ΑΕΛ. Εκτέλεσε ο Νεμπεγλέρας, έδιωξε εύκολα η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου.

6': Σέντρα Γιαλούση από τα δεξιά, δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος του πέναλτι ο Μέτσα, εύκολα ο Αποστολίδης.

17': Ξαφνικό σουτ Σουάνη από τα 30 μέτρα, εντελώς άστοχο.

18’: Η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ! Φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού Βόλου... Ο Περίκο από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, κεφαλιά του Σουάνη από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα κοντράρει, προσπαθεί να την κερδίσει ο Αναστασάκος στο ύψος της μικρής περιοχής, καταφέρνουν και διώχνουν οι αμυντικοί ανάμεσα σε πολλά πόδια...

23': Σέντρα Κοντοδήμου από τα δεξιά, επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι ο Τσιλιγκίρης, αλλά πιάνει αέρα, η μπάλα φτάνει στον Νεμπεγλέρα, σουτ από θέση έξω αριστερά, η μπάλα άουτ.

25': Δυνατό σουτ Σουάνη από τα δεξιά και έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει τρία μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι.

30': Φάουλ για τον Ολυμπιακό Βόλου από αρκετά καλή θέση (στα 25 μέτρα και αριστερά), εκτελεί απευθείας ο Γιαλούσης, άσχημο σουτ, πολλά μέτρα άουτ.

38': Φάουλ για την ΑΕΛ από τα δεξιά με τον Νεμπεγλέρα, η μπάλα θα φτάσει εύκολα στα χέρια του Κολίτση, αφού η μπάλα δεν πήρε σωστή τροχιά για το κεφάλι του Αναστασάκου, που έκανε κίνηση...

53': Προβολή Κούτσι και στα δίχτυα η μπάλα, μετά από σέντρα του Πινάρες... Υπάρχει οφσάιντ και δίνεται αμέσως. Σωστή υπόδειξη.

63': Σουτ ο Σουάνης από πλάγια δεξιά η μπάλα άουτ.

65': Φάουλ του Νεμπεγλέρα, κεφαλιά ο Σουάνης η μπάλα άουτ.

71': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπιτάνγκ γυρίζει μέσα στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια, καλοτραβηγμένο σουτ από το ύψος του πέναλτι, κόντρα και κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης γίνεται επιθετικό φάουλ.

75': Ο Νικολιάς από τα δεξιά επιχειρεί το σουτ, κόντρα, η μπάλα φτάνει στον Μέσα, νέο σουτ από το ύψος του πέναλτι, άουτ η μπάλα.

79’: Κάθετη Πινδώνη στον Περίκο ο τελευταίος δεν πρόλαβε τον τερματοφύλακα του Βόλου.

85’: Μπιτάνγκ μπήκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, δυνατό σουτ στην κίνηση του Νικολιά από το ύψος της μικρής περιοχής και στα δίχτυα η μπάλα (0-1).

90’: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπιτάνγκ έβγαλε για τον Νικολιά, ο οποίος κινήθηκε από θέση μέσα δεξιά, σουτ, διώχνει λίγο πριν τη γραμμή σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ ο Μελισσάς.

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορ (78’ Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (48’ Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67’ Δεινόπαπας).

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Κολίτση, Μπάρμπας, Μπιτάνγκ, Μέτσα (90’ Ζέρης), Μαρτίνες (55’ Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (80’ Διαμαντόπουλος), Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης.

Διαιτητική τριπλέτα: Καραντώνης, Πάτρας, Κελαζόγλου. 4ος: Τσακαλίδης.