Βαθμολογία

Πως θα κάνετε αποτρίχωση στην περιοχή του πέους

Οι άνδρες ακολουθούν τις γυναικείες πρακτικές σε ότι αφορά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση του σώματος και ειδικά στην επίμαχη περιοχή γύρω από το πέος. Ωστόσο, η ευαίσθηση αυτή περιοχή, απαιτεί προσοχή και την τήρηση κάποιων κανόνων, τους οποίους οι άνδρες μέχρι σήμερα αγνοούσαν.

Ξύρισμα: Τη μέθοδο την γνωρίζει καλά ο οποιοσδήποτε άνδρας. Η επιδερμίδα όμως στη βουβωνική χώρα και το περίνεο δεν είναι ίδια με το δέρμα του προσώπου που είναι πιο σκληρό και ανθεκτικό. Προσοχή, λοιπόν στον αφρό ξυρίσματος, γιατί ακόμα και αν τον έχετε ξεπλύνει καλά, μπορεί να μείνουν χημικά υπολείμματα κάτω από το δέρμα, τα οποία θα είναι εγκλωβισμένα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, λόγω των ρούχων. Με το ξύρισμα, το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθούν δερματικά προβλήματα όπως φλεγμονές ή εγκλεισμός τριχών.

Κερί και χαλάουα: Μπορεί να είναι αποτελεσματική ως μέθοδος, αφού τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με κερί διαρκούν 3-4 εβδομάδας, αλλά απαιτεί επιδέξιους χειρισμούς και αντοχή στον πόνο.

Λέιζερ: Μία δέσμη φωτός laser δρα επιλεκτικά στα μελανοκύτταρα της ρίζας της τρίχας με αποτέλεσμα να την καταστρέφει. Στις σκούρες τρίχες τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα από ότι στις ανοιχτές. Αρκούν περίπου 3-5 ραντεβού με το δερματολόγο και τα αποτελέσματα κρατούν για χρόνια.

Πηγή: onmed.gr