Βαθμολογία

Στο Κοινοβούλιο με μόλις 293 ψήφους!

Μια νέα εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα θα έχει από σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο λόγος για την Μαρία Σταυρινούδη Σόδη η οποία μπαίνει στη Βουλή στη θέση του Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος παραιτήθηκε γιατί αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση της νέας βουλευτού της ΝΔ, η οποία σημειωτέον κατάφερε να μπει στη Βουλή λαμβάνοντας μόλις 293 ψήφους, δεν είναι άσχετη με την επαγγελματική της πορεία. Στο πλούσιο βιογραφικό της ξεχωρίζει κανείς τις σπουδές της στην αισθητική και την κοσμετολογία, πέρα από τη φαρμακευτική. Και κυρίως αυτό που τραβά το βλέμμα είναι τα... Mastic Spa.

Η κυρία Σόδη είναι η ιδιοκτήτρια της γνωστής εταιρείας καλλυντικών που βασίζονται στη μαστίχα, με δραστηριότητα τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός. Δεν είχε άδικο, όταν σε παλαιότερο σημείωμά της για τις εκλογές έλεγε ότι συστήνει τη Χίο και τη μαστίχα σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η νέα βουλευτής της ΝΔ όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της σημείωμα, έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Χίο, ενώ έχει σπουδάσει τόσο αισθητική, στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι, όσο και φαρμακευτική, με την οποία βέβαια δεν ασχολήθηκε αφού την κέρδισαν οι πρώτες της σπουδές.

Από το 1992 διατηρεί στη Χίο ινστιτούτο αισθητικής, το οποίο αργότερα εξοπλίστηκε και με λέιζερ, το οποίο μάλιστα έγινε και πρότυπο κέντρο για την Ελλάδα καθώς οι θεραπείες εφαρμόζονταν με αγνά καλλυντικά από μαστίχα. Κάπου εκεί έρχεται η ιδέα και για τα καλλυντικά Mastic Spa. To 2002 μαζί με τον φαρμακοποιό σύζυγό της Γιώργο Σόδη ανοίγουν το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στο Κολωνάκι και ακολουθούν πολλά άλλα. Μάλιστα η εταιρεία Mastic Spa έχει λάβει και Βραβείο Ευρεσιτεχνίας.

Οσο για την άλλη μεγάλη της αγάπη την πολιτική; Αν και μέλος της ΔΑΠ στα φοιτητικά της χρόνια, φαίνεται ότι το «μικρόβιο» το κόλλησε από τον πεθερό της, βουλευτή ΝΔ και δημάρχο Χίου Γιάννη Σόδη, του οποίου ήταν βοηθός.

Πηγή: iefimerida.gr