Βαθμολογία

Και παπάς και …φοιτητής!

Ενας 38χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών ανήκει σε εκείνους που παρά τις εκκλησιαστικές και κοινωνικές υποχρεώσεις στην ενορία του και την κοινωνία γενικότερα, νιώθουν δικαιωμένοι για τον αγώνα τους στην εκπαίδευση και την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο λόγος για τον προϊστάμενο του ενοριακού ναού Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου (φωτογραφία) π. Ιωάννη Καραμπίνη, ο οποίος μετά από πολλή μελέτη και τη βοήθεια του Θεού εισήχθη και μάλιστα 6ος στη σειρά μεταξύ πολλών δεκάδων συνυποψήφιων στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Η προσπάθεια του ιερέα, είκοσι χρόνια μετά το λύκειο να συνεχίσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του είναι πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο παράδειγμα, όχι μόνο προς τα τρία του παιδιά, η μεγάλη του κόρη είναι στο λύκειο, αλλά και για όλους τους νέους οι οποίοι δεν πρέπει να χάνουν ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε όποια ηλικία και αν είναι. Ο πατέρας Ιωάννης χθες ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του προσωπικού του αγώνα δεν θέλησε να πει πολλά.

Δήλωσε στην «Ε» ότι ευχαριστεί τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και πνευματικό του πατέρα κ. Ιγνάτιο για την προτροπή που έδωσε στους ιερείς της Μητροπόλεως, όσοι δεν έχουν και μπορούν και στον ίδιο προσωπικά να αποκτήσουν ανώτατη μόρφωση για το δικό τους όφελος αλλά και του ποιμνίου τους. Επίσης ευχαριστεί την πρεσβυτέρα του, τα τρία του παιδιά και τους ενορίτες του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου, που σ' αυτή την προσπάθειά του ήταν πάντα δίπλα του. Τέλος συγχαίρει όλους τους νέους και τις νέες και ιδιαίτερα τα παιδιά της ενορίας του και του Τυρνάβου γενικότερα και τους εύχεται με τη βοήθεια του Θεού καλές σπουδές.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
(Κώστας Τσόλας)