Βαθμολογία

F-16 διασταυρώθηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς!

Ένα σοβαρό αεροπορικό συμβάν με αλεξίπτωτο πλαγιάς και F-16 σημειώθηκε χθες το μεσημέρι πάνω από τον οικισμό Αγίου Δημητρίου στο δημοτικό διαμέρισμα Ροπωτού του δήμου Πύλης.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Διευθυντή ΔΑΠΕ του ΑΤΑ με τον Πρόεδρο της Αερολέσχης Πύλης έγινε γνωστό ότι χθες το μεσημέρι, μαχητικό αεροσκάφος F-16 διασταυρώθηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) στην περιοχή βορειοδυτικά του χωριού Πορτή Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και συγκεκριμένα άνωθεν του οικισμού Αγ. Δημητρίου του Δ.Δ. Ροπωτού Δήμου Πύλης.

Ο πρόεδρος αφού διαβεβαίωσε το Δντη ΔΑΠΕ ότι κανένα μέλος της Αερολέσχης Πύλης δεν πετούσε στην περιοχή, εξέφρασε με τη σειρά του την αγωνία του ιδίου και των μελών για τις ανεξέλεγκτες πτήσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούν στην περιοχή μερίδα Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών αιωροπτεριστών απογειούμενων από την Πορτή ή τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας. Του συμβάντος έχει ενημερωθεί και το Α.Τ. Μουζακίου το οποίο αναζητά την ταυτότητα των "αεραθλητών".

Η Αερολέσχη Πύλης έχει κατά καιρούς αναφερθεί στο θέμα των ανεξέλεγκτων πτήσεων αιωροπτεριστών στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος και με πρωτοβουλία της είχε τοποθετήσει στην "Απογείωση Αιωροπτερισμού Πορτής", πινακίδα με σχετικές οδηγίες και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας περιοχής για την πτητική δραστηριότητα των αεραθλητών. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πινακίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίσθηκε.

Πηγή: thessalianews.gr