Βαθμολογία

O ΟΣΕ «φρενάρει» τα έργα στα Τέμπη

Μπορεί τα έργα στα Τέμπη να συνεχίζονται απρόσκοπτα και με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα. Το τελευταίο που αντιμετωπίζει η κατασκευάστρια εταιρεία είναι σε σημεία του δρόμου που συνορεύουν με τη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ.

Πρόκειται για τα σημεία σε Ευαγγελισμό (στο σημείο που πρόκειται να «κουμπώσει» ο αυτοκινητόδρομος με το νέο υπό κατασκευή τμήμα) και Πυργετό, αμέσως μετά τις δύο σήραγγες των Τεμπών, μήκους 2 και 6 χλμ αντίστοιχα.

Σε αυτά τα δυο σημεία δεν μπορούν να εκτελεστούν εργασίες καθώς παρά τις συνεχείς κλήσεις του παραχωρησιούχου, δεν έχει δοθεί ακόμα η απαραίτητη έγκριση από τον ΟΣΕ. Σύμφωνα με το ypodomes.com, για να εκτελεστούν οι εργασίες θα πρέπει, να διακοπούν για ένα διάστημα περίπου 6 μηνών τα βραδινά δρομολόγια που εκτελεί ο ΟΣΕ και συγκεκριμένα για τις ώρες από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Αυτό το γεγονός ουσιαστικά συμπαρασύρει και το συνολικό χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των έργων από τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2015. Χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των έργων είναι πλέον για το τέλος του 2015 με την υποσημείωση ότι το μπλοκάρισμα από τον ΟΣΕ θα λήξει άμεσα.

Να σημειωθεί πως τα μεγάλα έργα στο τμήμα Ευαγγελισμός - Σκοτίνα είναι πολύ προχωρημένα και οι 3 σήραγγες είναι πλήρως διανοιγμένες ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στα ανοιχτά τμήματα. Μικροπροβλήματα υπάρχουν και με μία απαλλοτρίωση στην περιοχή του Πλαταμώνα, που δεν έχει αποδοθεί ακόμα στον παραχωρησιούχο, έξι χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών...

Πηγή: thessalianews.gr