Βαθμολογία

Η «τρελή» ποδοσφαιρική ιστορία του Μότσι

Ο Κοσμίν Μότσι ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια ποδοσφαιρική ιστορία που θα μπορούσε να γίνει ταινία. Ο ήρωας της Λουντογκόρετς εξομολογείται πως έζησε την συναρπαστική πρόκριση στους ομίλους του Τσ. Λιγκ. 

Από χθες το βράδυ το όνομα του Κοσμίν Μότσι ακούστηκε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, πιο εκκωφαντικά και από την πρώτη πρόκριση της άσημης Λουντογκόρετς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας εξομολογείται πως έζησε το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της καριέρας του. 

«Είναι φανταστικό, ένα όνειρο! Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πως αισθάνομαι. Ήταν κάτι το τρελό! Τη μία στιγμή βρίσκεσαι κοντά, την άλλη μακριά και στο τέλος κερδίζεις! Ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ζωής, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε εκστασιασμένος ο Ρουμάνος αμυντικός, που υποχρεώθηκε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας μετά την αποβολή του Βλάντισλαβ Στογιάνοφ -αφού είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές της ομάδας- σώζοντας δύο πέναλτι απέναντι στους συμπατριώτες του, της Στεάουα Βουκουρεστίου! 

«Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίστηκα ως τερματοφύλακας. Κάποιες φορές το έκανα στην προπόνηση, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα γάντια! Βασίστηκα στο ένστικτό μου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Αποφάσιζα σε κλάσματα δευτερολέπτου που θα πέσω. Δόξα τον Θεό, έσωσα δύο (πέναλτι) και είμαστε εδώ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ! Απίστευτο». 

«Ήταν κάτι που το συνήθιζε και στην προπόνηση, αλλά για πλάκα. Του ζήτησα να πάρει τα γάντια και δέχθηκε. Του είπα να μην βιάζεται να πέσει και να περιμένει. Βασίστηκε στο ένστικτό του και τις καλές του αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι το απίστευτο. Δεν είχε κάνει καν προπόνηση με γάντια!» δήλωσε ο τεχνικός της Λουντογκόρετς, Γκεόργκι Ντεμερτζίεφ.