Βαθμολογία

«Ήρθα για το πρωτάθλημα και τον Λεμπρόν»

Όχι ότι δεν το θεωρούσαν όλοι δεδομένο. Όμως είναι διαφορετικό να το ακούς από τον ίδιο… Ο Κέβιν Λοβ παρουσιάστηκε από τους Καβαλίερς και κατέστησε σαφές πως θέλει το πρωτάθλημα, ενώ επιβεβαίωσε πως ο Λεμπρόν Τζέιμς τον έπεισε να υπογράψει.

«Όταν ο Λεμπρόν υπέγραψε, λίγες ώρες μετά μου τηλεφώνησε και του είπα ‘είμαι μέσα’. Η απόφασή του έπαιξε ρόλο στη δική μου. Είναι σημαντικό για μένα που ανήκω πλέον σε αυτή την ομάδα. Όσα έγιναν τα τελευταία έξι χρόνια με οδήγησαν σε αυτή την ευκαιρία», τόνισε.

Ο ίδιος δεσμεύεται μέχρι το 2016/17, αλλά η τελευταία σεζόν έχει δική του οψιόν. «Δεν έχουμε μιλήσει για επέκταση συμβολαίου. Όμως είμαι αφοσιωμένος σε αυτή την ομάδα μέχρι τον τελικό της στόχο, που είναι να πάρει το πρωτάθλημα. Ξέρω πως ο Λεμπρόν είναι το σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας, αλλά έχουμε πολλούς ακόμη εξαιρετικούς παίκτες», δήλωσε.

Όσο για την επιλογή του να αφήσει το «42» και να πάρει τη φανέλα με το νούμερο «0», είπε πως το φορούσε σαν παιδί και ήθελε έτσι να τιμήσει τον τόπο καταγωγής του, το Όρεγκον. «Σκέφτηκα πως ήταν μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, να πάρω δηλαδή ένα νέο νούμερο που θα μου ταιριάζει», ανέφερε.