Βαθμολογία

Απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ο Ηρόδοτος

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η Ν. Αλικαρνασσός “Βράζει”

Ο πρόεδρος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Ποδοσφαιριστές του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, εκφράζουν τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, για την μη παράδοση προς χρήση του Σταδίου Ν.Αλικαρνασσού.

Μετά από 2 χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Σταδίου της Ν. Αλικαρνασσού, που είχε ως αποτέλεσμα ο ιστορικός σύλλογος Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ (το καμάρι της Ν.Αλικαρνασού), να αγωνίζεται στα Εθνικά Πρωταθλήματα ως "περιοδεύων αθλητικός θίασος" από γήπεδο σε γήπεδο θεωρήσαμε ότι ,με την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στα μέσα Μαρτίου τρέχοντος έτους, τα βάσανα του ιστορικού Συλλόγου μας αλλά και αυτών που τον υπηρετούν θα είχαν τελειώσει και η ομάδα μας θα επέστρεφε στην φυσική της έδρα για το Πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2014-2015, πιστεύοντας ότι η κοροϊδία θα είχε ένα τέλος.

Με βάσει το παραπάνω γεγονός, το Δ.Σ. , οι ποδοσφαιριστές και ο φίλαθλος κόσμος της Ν. Αλικαρνασσού, σε μια περίοδο δύσκολη , χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία, όλοι μαζί βάλαμε στόχο την πραγματοποίηση του "ονείρου" να επιστρέψει ο Σύλλογός μας εκεί που ιστορικά του ανήκει, στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Δυστυχώς σήμερα, μετά από τις αλλεπάλληλες αναβολές παράδοσής του Σταδίου της Ν. Αλικαρνασσού στην ομάδα μας για χρήση , διαπιστώνουμε ότι το "όνειρο" κινδυνεύει να μετατραπεί σε "εφιάλτη".

Το Δ.Σ. του ‘’ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ’’, μετά από τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο ανάδοχος στον χλοοτάπητα του γηπέδου, θεωρεί ότι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου κατά ποσοστό 90% είναι πολύ καλή και δεν εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού των ποδοσφαιριστών κατά την χρήση του.

Οι όποιες επιπλέον δευτερεύουσες κατά την άποψή μας βελτιωτικές παρεμβάσεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από έγγραφη δέσμευση του αναδόχου , συγχρόνως με την λειτουργία του γηπέδου.

Η πεποίθησή μας, για την παραπάνω κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ,προέρχεται από τις διαβεβαιώσεις των ποδοσφαιριστών και των προπονητών της ομάδος μας, τους οποίους θεωρούμε ως πλέον αρμόδιους λόγω ιδίας αντιλήψεως, εξ αιτίας των προπονήσεων που έχουν πραγματοποιήσει αλλά και των άτυπων ποδοσφαιρικών αγώνων και τουρνουά μέχρι σήμερα, χωρίς αυτό να θέτει σε αμφισβήτηση τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Άλλωστε σύμφωνα με τον Κ.Α. Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Άρθρο 9 παρ. 2 & 3 και Άρθρο 10 παρ. 1 & 2), για την δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα , από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του αγωνιστικού χώρου, μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο διαιτητής ……, ο οποίος προφανώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτρέψει την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η κρίση που μαστίζει την οικονομία και την κοινωνία μας, δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Σύλλογός μας στηρίζεται αποκλειστικά στις πλάτες και στις τσέπες όλων εμάς, που αμετανόητα ασχολούμαστε ανιδιοτελώς για την ανάπτυξη του πολυέξοδου και πολυάνθρωπου ερασιτεχνικού αθλητισμού στον τόπο μας.

Σε περίπτωση μη παράδοσης του γηπέδου στον Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟ προς χρήση μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2014, με συνέπεια για 3η συνεχόμενη χρονιά να περιφέρεται ο Σύλλογος , ως ‘’περιοδεύων αθλητικός θίασος’’ από γήπεδο σε γήπεδο, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουμε τα πάγια έξοδα που απαιτούνται, εξ αιτίας της έλλειψης αντιστοίχων εσόδων από την χρήση του γηπέδου, θα μας αναγκάσει να παραιτηθούμε από το Δ.Σ. και από το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, γεγονός που θα δημιουργήσει μείζον κοινωνικό θέμα ( η Ν.Αλικαρνασσός ‘’Βράζει’’ ), αφού ως γνωστό ο Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον κόσμο της Ν. Αλικαρνασσού και αντίστροφα.

Καλούμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή αλλά και την νέα, για την επίλυση του θέματος.

Σε διαφορετική περίπτωση η παραίτηση μας είναι στην διάθεσή τους και για ότι τυχόν επακολουθήσει, γεγονός που πραγματικά απευχόμαστε, ‘’νίπτουμε τας χείρας μας’’.

Για τον Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟ

Γεώργιος Σαρόγλου- Πρόεδρος».