Βαθμολογία

21χρονη Λαρισαία εγκλωβίσθηκε σε φρεάτιο!

Θέλησε να βγάλει τον σκύλο της, για την καθιερωμένη βραδινή βόλτα και κατέληξε... στα Επείγοντα του εφημερεύοντος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο λόγος για 21χρονη Λαρισαία, η οποία αργά προχθές βράδυ, χωρίς να προλάβει να συνειδητοποιήσει το πώς, βρέθηκε εγκλωβισμένη σε φρεάτιο – «παγίδα» επί της οδού Δ. Παπαγεωργίου (παράλληλη της Περιφερειακής Τρικάλων) στη νότια πλευρά του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας.

Περίοικοι ακούγοντας τις φωνές της κοπέλας ενημέρωσαν την Άμεσο Δράση που με τη σειρά της ειδοποίησε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό της κοπέλας. Μάλιστα στην αρχή δόθηκε πιο δραματική διάσταση, περί τραυματισμού της κοπέλας από διερχόμενο αυτοκίνητο, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η 21χρονη καλούσε σε βοήθεια γιατί εγκλωβίσθηκε το πόδι της στο φρεάτιο.

Όπως τονίζει στην «Ε» η 21χρονη Παρασκευή Τόκα, περιγράφοντας την περιπέτειά της, «έβγαλα για βόλτα το σκυλάκι μου και χωρίς να το καταλάβω πώς, βρέθηκα με το δεξί μου πόδι, μέσα στο φρεάτιο». «Ήταν βράδυ και στην άκρη του δρόμου, έξω από το σχολείο, τα χόρτα "σκέπαζαν" το φρεάτιο και δεν το είδα».

Είτε από κακοτεχνία, είτε από παλαιότητα «το καπάκι του φρεατίου υποχώρησε, ενστικτωδώς διατήρησα κάπως την ισορροπία μου και ευτυχώς δεν έπεσα μέσα και με τα δυο πόδια».

«Πέφτοντας», συνεχίζει η 21χρονη «το βαρύ καπάκι του φρεατίου, μου σκέπασε το δεξί μου πόδι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βγω. Άρχισα να φωνάζω σε βοήθεια αλλά δεν άκουγε κανείς. Για δέκα λεπτά περίπου προσπαθούσα μόνη μου να βγω αλλά δεν μπορούσα.

Το σκυλάκι μου με έσωσε! Μάλλον φοβήθηκε που με είδε έτσι, πανικοβλήθηκε, πέρασε απέναντι διασχίζοντας την οδό Καρδίτσης, πήγε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένουμε και άρχισε να γαβγίζει.

Είναι ένα μικρό, μόλις 6 μηνών, τζακ ράσελ τεριέ και οι γείτονες που το άκουσαν να γαβγίζει, κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει και πως δεν θα το άφηνα μόνο του τέτοια ώρα. Με άκουσαν να φωνάζω και ειδοποίησαν την αστυνομία».

Η Άμεσος Δράση ενημέρωσε με τη σειρά της το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ γείτονες βοήθησαν στον απεγκλωβισμό της 21χρονης. Η νεαρή Λαρισαία μεταφέρθηκε στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του εφημερεύοντος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Ευτυχώς για καλή μου τύχη, τη "γλίτωσα" με εκδορές, ευτυχώς που δεν βρέθηκα ολόκληρη μέσα στο φρεάτιο» καταλήγει η 21χρονη Παρασκευή που αναρρώνει στο σπίτι της.

ΔΕΥΑΛ

Το φρεάτιο είναι της ΔΕΥΑΛ και παραμένει «παγίδα» μετά το ατύχημα της νεαρής Λαρισαίας. Περίοικοι ζητούν από τους αρμοδίους να επέμβουν για την άμεση αποκατάστασή του σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, τις επόμενες ημέρες, θα χρησιμοποιηθεί και από μαθητές με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
(Β. ΚΑΚΑΡΑΣ)