Βαθμολογία

Φύσσας: «Με αξιοπρέπεια και ήθος»

Έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό με ήθος κι αξιοπρέπεια για την επίτευξη των στόχων του δήλωσε ο Τάκης Φύσσας. «Καθένας έχει τα καθήκοντά του», ανέφερε για τη συνύπαρξη με τον Νίκο Νταμπίζα. 

Χαρούμενος που επιστρέφει στον Παναθηναϊκό κι αποφασισμένος να εργαστεί σκληρά για να τον βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα δήλωσε ο Τάκης Φύσσας. 

Για την πρόσληψη του στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε: «Ο κ. Φύσσας θα βελτιώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του. Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε έναν τέτοιο αθλητή μαζί μας. Ο Νίκος Νταμπίζας εισηγείται και υλοποιεί τις μεταγραφές και την προηγούμενη σεζόν έκανε ο Παναθηναϊκός πολύ σημαντικές μεταγραφές. Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές που είναι στη φιλοσοφία μας». 

Ο Τάκης Φύσσας, με τη σειρά του, μίλησε για: 

-το ρόλο που αναλαμβάνει: «Αναλαμβάνω το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου. Υπήρχε στο οργανόγραμμα. Επιστρέφω με χαρά στον Παναθηναϊκό, που μου έδωσε και του έδωσα πολλά. Δεν πρέπει να σταθούμε πολύ στο τι κάνω εγώ στον Παναθηναϊκό. Ο καθένας έχει το ρόλο του και έχει τα καθήκοντά του ξεχωριστά. Όλοι θα δουλεύουν για το καλό του Παναθηναϊκού. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο από άποψη οργάνωσης. Βρίσκομαι στο στάδιο της αξιολόγησης, έχω κάνει κάποιες εισηγήσεις στον πρόεδρο, έχω πει πού μπορεί ο Παναθηναϊκός να βελτιωθεί και θα κριθούμε όλοι στην πράξη. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βοηθώ την ομάδα από το πρωί ως το βράδυ. Μου αρέσει που βρίσκομαι σε μια ομάδα που αναδεικνύει νέους παίκτες. Είμαστε ταυτισμένοι, έχουμε κοινό σκοπό και θέλω να βοηθήσω η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Εύχομαι να μην εμφανίζομαι πολύ. Η φιλοσοφία της ομάδας υπάρχει κι εγώ θέλω να συνεισφέρω». 

-τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Εμείς οφείλουμε να έχουμε ψηλά τον πήχη, γιατί ο κόσμος θέλει επιτυχίες. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση ήταν η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος όμως αναγνωρίζει την προσπάθεια. Είδαμε φιλάθλους να χάνει η ομάδα και να τη χειροκροτά. Κανένας δεν θέλει να χάνει, αλλά είναι θετικό να υπάρχει αυτή η υγεία. Εύχομαι να συνεχιστεί. Είναι επίτευγμα και στόχος είναι να συνεχιστεί με τις επιτυχίες της ομάδας». 

-τα παράπονα στον Δημήτρη Θάνο: «Όσον αφορά στο ήθος, ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια διαφέρει κι έχει ένα άλλο επίπεδο. Ουδέποτε έχω δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά μου. Με πολύ κόσμιο τρόπο εξέφρασα κάποια παράπονά μου την Κυριακή. Με αξιοπρέπεια και ήθος είπα κάποια πράγματα που ήταν ολοφάνερα». 

-το αν χωράς ήθος και αξιοπρέπεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ποιόν του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ευρωπαϊκό. Φυσικά και χωρά! Τα δεδομένα στην Ελλάδα γίνονται είδος προς εξαφάνιση. Ο πρόεδρος με βρήκε απόλυτα σύμφωνο. Όλοι έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, έχουν γίνει τρομερά βήματα προόδου, η ομάδα αποπνέει υγεία, συνεπώς γιατί να μη συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο; Έχουμε πολλά πρότζεκτ, όπως τη νέα Λεωφόρο, το αθλητικό κέντρο στο Κορωπί κλπ. Με πολλή δουλειά και ήθος θα τα καταφέρουμε». 

-το ενδεχόμενο να ξανακληθούν παίκτες του Παναθηναϊκού στην Εθνική: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξαναγίνει αιμοδότης της Εθνικής. Η ομάδα βρίσκεται στο επόμενο βήμα κι αρκετοί παίκτες της αποχωρούν. Είναι στόχος μας πολλά από τα παιδιά του Παναθηναϊκού να είναι στην Εθνική. Θεωρώ πως στην επόμενη κλήση πρέπει να βρίσκονται ποδοσφαιριστές μας. Ήρθε η ώρα να αρχίσει να ξανασυμβαίνει».