Βαθμολογία

19.500 προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία

Ο αριθμός των 19.500 αναπληρωτών έχει «κλειδώσει» από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ στόχος είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα προσληφθούν να τοποθετηθούν στα σχολεία έως τις 5 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Λόγω του "παγώματος" για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για μία ακόμη χρονιά, τα κενά στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα καλυφθούν από αναπληρωτές. Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, φαίνεται πως για κάθε μία αποχώρηση θα προσληφθούν τουλάχιστον τρεις αναπληρωτές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτήσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αφορά συνολικά 10 ειδικότητες, οι οποίες θα έχουν και τον "πρώτο λόγο" στις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες ανάγκες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει των αποχωρήσεων, εντοπίζονται σε ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, θεολόγων, καθηγητών ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, οικονομολόγων και γεωλόγων.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από την Περιφέρεια Αττικής (496), ενώ ακολούθησαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (374), η Θεσσαλία (170), η Δυτική Ελλάδα (108), η Κρήτη, η Πελοπόννησος και οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Αναπληρωτές και αποσπάσεις

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Παδείας και τον ακριβή αριθμό αναπληρωτών που θα χρειαστούν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ανά ειδικότητα και περιφέρεια. Αυτό αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Tο υπουργείο Παιδείας δίνει... μάχη προκειμένου να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015, με στόχο να προσληφθούν περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί το νέο σχολικό έτος.

Πηγή: newsit